1.Выяснить причину разрушения дорог, на которых был выполнен капитальный ремонт. 2.Привлечь к уголовной ответственности виновных. 3.Обязать подрядчиков давать гарантию на выполненные работы.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

1. Выяснить причину разрушений дорожного полотна тех участков дорог, на которых был выполнен капитальный ремонт в 2016 году.
2. Привлечь к уголовной ответственности подрядчиков выполнявших капитальный ремонт дорог в 2016 году, по причине преждевременного разрушения покрытия.
3. Обязать будущих подрядчиков предоставлять гарантию на дорожное покрытие после завершения работ по его восстановлению.

Журавльов В.Ю.
(ел.петиція)

На Вашу електронну петицію, адресовану Слов’янській міській раді з питань: 1) З'ясувати причину руйнування дорожнього полотна тих ділянок доріг, на яких був виконаний капітальний ремонт в 2016 році; 2) Притягнути до кримінальної відповідальності Підрядників які виконували капітальний ремонт доріг в 2016 році, з причини передчасного руйнування дорожнього покриття; 3) Зобов’язати майбутніх підрядників надавати гарантію на дорожнє покриття після завершення робіт з його відновлення повідомляємо наступне.
У відповідності з п.18 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді, затвердженого рішенням Слов’янської міської ради від 15.02.2017 №12-ХХ-7, 18.05.2017р. відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань комунальної власності та міського господарства, до порядку денного якого включено питання щодо виконання ремонтних робіт дорожнього полотна, капітальний ремонт якого був проведений у 2016 році.
За результатами розгляду питань петиції підтримано п.1 («з'ясувати причину руйнування дорожнього полотна тих ділянок доріг, на яких був виконаний капітальний ремонт в 2016 році») та п.3 (зобов’язати майбутніх підрядників надавати гарантію на дорожнє покриття після завершення робіт з його відновлення).
Дуже складні погодні умови в осінньо-зимовий період 2016-2017рр. призвели до часткового передчасного руйнування дороги вул. Короленко. В березні місяці поточного року було проведено обстеження дорожнього покриття по вул.Короленка за участю замовника робіт, виконавця робіт та представника технічного нагляду за роботами з капітального ремонту дорожнього покриття вулиці. За результатами обстеження вирішено, що виконавцю робіт необхідно виконати роботи з відновлення зруйнованого асфальтобетонного покриття вул.Короленка.
Управління житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради є розпорядником бюджетних коштів по об’єктам благоустрою. Згідно своїх повноважень управління виступає Замовником з проведення капітального ремонту вулично-дорожньої мережі, виконавець робіт визначається у відповідності до діючого законодавства через систему «Prozorro» або через процедуру закупівель. На проведення робіт замовником укладається договір з підрядною організацією, умовами договору визначаються предмет договору, вимоги до якості виконання робіт, вартість виконуваних робіт та терміни виконання робіт, права та обов’язки сторін.
У разі виявлення неякісного виконання робіт проводиться обстеження із залученням третіх осіб, складаються відповідні акти з переліком виявлених недоліків, які необхідно усунути Підряднику. Згідно умов договору Підрядник гарантує якість виконаних робіт з капітального ремонту доріг протягом 3 років, з часу прийняття виконаних робіт Замовником.
Усувати недоліки (дефекти), що сталися з об’єктом на протязі гарантійного терміну за власні кошти зобов’язаний Підрядник.

Міський голова В.М.Лях

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.