+ ще 121 громадa!

щодо ігнорування керівником комітету мікрорайону «Хімік» Інною Тарасенко хвилини мовчання в пам’ять загиблого від кулі ворожого снайпера, мешканця нашого міста Романа Напрягло!

ІНШІ

28 лютого 2017 р. в приміщенні великої зали Слов’янської міської ради під час проведення апаратної наради відбулася подія, яка викликала громадський резонанс. Міський голова Вадим Михайлович Лях, на початку засідання запропонував усім присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого від кулі ворожого снайпера, мешканця нашого міста Романа Напрягло. Усі присутні на засіданні піднялись, крім однієї людина, а саме Тарасенко Інни Миколаївни, яка являється керівником комітету мікрорайону «Хімік» у м. Слов’янськ. На цей час жодної офіційної і публічної оцінки вчинку Тарасенко Інни Миколаївни не надано ні міським головою, ні депутатами міської ради. Зважаючи, що відповідно до статті 2 Закону України "Про органи самоорганізації населення" вказана особа очолює представницький орган жителів мікрорайону, а отже кожен вчинок такої особи може бути помилково розцінений як відношення усіх жителів мікрорайону Хімік до смерті загиблого хлопця. Вважаю, що своїми діями Тарасенко паплюжить пам'ять Романа Напрягло та дискредитує жителів мікрорайону, який її обрав в очах городян.
Вимагаю:
1. Винести розгляд петиції на найближче засідання сесії міської ради.
2. Дати моральну оцінку діям Тарасенко Інни Миколаївни від міського голови, оцінку її дій від депутатів міської ради, що повинно бути відображено в рішенні цього органу на сесії міської ради.
3. Міському голові Вадиму Михайловичу Ляху запропонувати Тарасенко Інні Миколаївні, за власним бажанням, припинити виконання своїх обов’язків у органі самоорганізації населення.
4. Виходячи з порядку розглядання петицій, забезпечити явку Тарасенко Інни Миколаївни на засідання депутатської комісії, котра буде попередньо розглядати цю петицію.
5. Міському голові запропонувати Інні Миколаївні Тарасенко публічно (на сесії, на апаратній нараді або на депутатській комісії ) вибачитись за свій вчинок, перед батьками і родичами загиблого. Не заперечую проти продовженого (понад строки визначені Законом України "Про звернення громадян") розгляду поданої мною петицію, зважаючи, що я прошу розглянути її на сесії міської ради.

Савєльєв О.В.
san.vik.@yandex.ru

Шановний Олександре Вікторовичу!
На електронну петицію від 29.05.2017 року щодо ігнорування керівником комітету м-на «Хімік» Інною Тарасенко хвилини мовчання в пам'ять загиблого від ворожого снайпера мешканця міста Романа Напрягло повідомляємо наступне.
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» розгляд питання про надання моральної оцінки діям Тарасенко І.М. не входить до компетенції та повноважень Слов’янської міської ради .
31.05.2017 керівником комітету мікрорайону «Хімік» Тарасенко І.М. подано заяву про припинення своїх повноважень (звільнення).
У відповідності до ст.22 Закону України «Про органи самоорганізації населення у разі відсутності керівника органу самоорганізації населення або неможливості виконання ним своїх обов’язків, його повноваження виконує заступник керівника або секретар.
Пунктом 2 ст.10 Закону України «Про органи самоорганізації населення» визначено, що організація проведення зборів (конференції) жителів за місцем проживання, як правило, покладається на виконавчий комітет сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її
створення) ради.
Переобрання органу самоорганізації населення, відкликання,
обрання окремих його членів замість вибулих чи зміна кількісного
складу органу самоорганізації населення здійснюється зборами
(конференцією) жителів за місцем проживання в порядку,
встановленому цією статтею.
На підставі п.18 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді, затвердженого рішенням Слов’янської міської ради від 15.02.2017 № 12-XX-7 на засіданні постійної комісії міської ради з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку, регуляторної політики та корупції, яке відбулося 07.06.2017 року було розглянуто петицію, автором якої є Савельєв О.В. щодо ігнорування хвилини мовчання в пам'ять загиблого мешканці міста Слов’янська Романа Напрягло.
Тарасенко І.М. була запрошена на засідання комісії, але не з’явилася.
Згідно рішення комісії буде підготовлений проект рішення міської ради та про результати Вас буде повідомлено додатково.