щодо ігнорування керівником комітету мікрорайону «Хімік» Інною Тарасенко хвилини мовчання в пам’ять загиблого від кулі ворожого снайпера, мешканця нашого міста Романа Напрягло!

ІНШІ

28 лютого 2017 р. в приміщенні великої зали Слов’янської міської ради під час проведення апаратної наради відбулася подія, яка викликала громадський резонанс. Міський голова Вадим Михайлович Лях, на початку засідання запропонував усім присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблого від кулі ворожого снайпера, мешканця нашого міста Романа Напрягло. Усі присутні на засіданні піднялись, крім однієї людина, а саме Тарасенко Інни Миколаївни, яка являється керівником комітету мікрорайону «Хімік» у м. Слов’янськ. На цей час жодної офіційної і публічної оцінки вчинку Тарасенко Інни Миколаївни не надано ні міським головою, ні депутатами міської ради. Зважаючи, що відповідно до статті 2 Закону України "Про органи самоорганізації населення" вказана особа очолює представницький орган жителів мікрорайону, а отже кожен вчинок такої особи може бути помилково розцінений як відношення усіх жителів мікрорайону Хімік до смерті загиблого хлопця. Вважаю, що своїми діями Тарасенко паплюжить пам'ять Романа Напрягло та дискредитує жителів мікрорайону, який її обрав в очах городян.
Вимагаю:
1. Винести розгляд петиції на найближче засідання сесії міської ради.
2. Дати моральну оцінку діям Тарасенко Інни Миколаївни від міського голови, оцінку її дій від депутатів міської ради, що повинно бути відображено в рішенні цього органу на сесії міської ради.
3. Міському голові Вадиму Михайловичу Ляху запропонувати Тарасенко Інні Миколаївні, за власним бажанням, припинити виконання своїх обов’язків у органі самоорганізації населення.
4. Виходячи з порядку розглядання петицій, забезпечити явку Тарасенко Інни Миколаївни на засідання депутатської комісії, котра буде попередньо розглядати цю петицію.
5. Міському голові запропонувати Інні Миколаївні Тарасенко публічно (на сесії, на апаратній нараді або на депутатській комісії ) вибачитись за свій вчинок, перед батьками і родичами загиблого. Не заперечую проти продовженого (понад строки визначені Законом України "Про звернення громадян") розгляду поданої мною петицію, зважаючи, що я прошу розглянути її на сесії міської ради.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 26 квітня петицію підписали 179 осіб з 250 необхідних.