Озеленение города

Предложение по озеленению города.Вокруг нашего Славянска много сосны,почему бы и в городе не озеленить этим деревом. Во-первых очень красиво,во-вторых полезно,конечно же будет "фишкой"города.Ведь у нас много пустых мест.Единственная проблема,это наш народ на праздник Новый год.

Карацюбі А.А.

Шановний Андрію Анатолійовичу!

Вашу електронну петицію від 04.03.2019 щодо висадження хвойних дерев породи сосна на території міста, як таку що набрала необхідну кількість голосів, розглянуто на засіданні постійної комісії з питань комунальної власності та міського господарства 29.05.2019року.
Сосна - одне з найбільш поширених хвойних рослин. У природі ці дерева зустрічаються в умовах помірного і субтропічного клімату.
Враховуючи екологічні умови України, хвойні породи дерев протягом останніх років перетворюються і починають володіти якістю «урбаністичного» насадження.
Дійсно, сосни з урахуванням антропогенного навантаження міста зараз активно використовуються на території України при озелененні, благоустрою та оформлені ландшафтного дизайну в парках, скверах, бульварах, у міських лісах, на прибудинкових територіях житлових кварталів міст.
Однак, сосни, особливо з гладким стволом, чутливі до забруднення повітря пилом, газами, тому їх не застосовують в міському озелененні вулиць.
Крім того, сосна відноситься до одного з найпопулярніших фітонцидних рослин. Фітонциди є біологічно активними речовинами, які рослини виділяють для власного захисту від бактерій, грибів і комах. Гектар хвойного лісу влітку щодня виділяє 5кг летких фітонцидів, а ялівцю - 30 кілограмів. Цієї кількості достатньо, щоб вбити частку мікробів в місті середньої величини.
Перший крок в озелененні даного виду хвойних вже зроблено виконкомом. Враховуючи досвід інших міст Донецької області по створенню хвойних лісів, міська рада звернулася до департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА з проханням підтримати нашу ініціативу по створенню міського хвойного лісу на площі близько 60-70га в північній частині міста вище Слов’янського курорту і надати нам фінансову підтримку в реалізації даного заходу.
Крім того, прийнято рішення щодо висадження сосни звичайної на території майбутнього меморіального парку «Пам'ять поколінь».
Враховуючи всі позитивні сторони даного питання, депутатами постійної комісії рекомендовано Слов’янській міській раді підтримати петицію щодо озеленення міста соснами.
У відповідності до рішення Слов’янської міської ради від 15.02.2017 №12-ХХ-7 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді в новій редакції», Вашу електронну петицію буде розглянуто на наступній сесії Слов’янської міської ради.
З повагою,

Міський голова В.М. Лях