"За життя без "кайфу": створення міської програми протидії незаконному обігу наркотиків у м. Слов'янську

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Міському голові
м. Слов’янськ
ЛЯХУ В.М.
Шановний Вадиме Михайловичу!
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 56-р затверджено «План заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року», на його виконання створена «Програма з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Донецькій області на 2019-2021 роки».
Проте, Слов’янська міська рада залишається осторонь протидії поширенню наркоманії у регіоні. Відсутня міська програма, яка б передбачала конкретні заходи щодо припинення незаконної торгівлі наркотиками, захисту підростаючого покоління та реабілітації тих, хто вже потрапив у тенета наркотичної залежності.
Зважаючи на вищевикладене, та відповідно до ст.9 «Місцеві ініціативи» та п.22 ст.25 «Загальна компетенція сільських, селищних, міських рад» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу невідкладно ініціювати розробку та затвердження Слов’янською міською радою «Програми з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів на 2019-2020 роки», передбачивши наступні заходи із відповідним фінансовим забезпеченням:
1. Встановлення парканів та огорож навколо територій, прилеглих до шкільних та позашкільних закладів освіти;
2. Встановлення камер зовнішнього відеоспостереження на територіях, прилеглих до шкільних, позашкільних та вищих навчальних закладів, а також у місцях масового дозвілля молоді;
3. Запровадження системи оперативного реагування на повідомлення громадськості щодо місць розповсюдження та вживання наркотичних речовин;
4. Видалення надписів, які вказують на спосіб та місце придбання наркотичних речовин;
5. Запровадження системи роз’яснювально-виховної роботи зі студентами, учнями та їх батьками щодо виявлення та попередження вживання наркотичних речовин;
6. Проведення регулярних перевірок місць тимчасового проживання студентів щодо виявлення фактів вживання та розповсюдження наркотичних речовин;
7. Регулярне інформування громадськості про здійснені конкретні заходи щодо протидії наркоманії.

Народний депутат України Олег НЕДАВА

Недаві О.А.

Шановний Олеже Анатолійовичу!

Слов’янська міська рада повідомляє, що станом на 25.05.2019 петицію «За життя без "кайфу": створення міської програми протидії незаконному обігу наркотиків у м. Слов'янську», автором якої Ви є, підписано 250 особами з 250 необхідних, та розпочато процедуру її розгляду.
Відповідно до рішення Слов’янської міської ради від 15.02.2017 №12-ХХ-7 «Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Слов’янській міській раді в новій редакції» Ваша петиція 06.06.2019 була розглянута на засіданні постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, соціальної та молодіжної політики Слов’янської міської ради, на яку Вас було запрошено.
Враховуючи інформацію, викладену заступником міського голови
Підлісним Ю.І., комісією було вирішено:
підтримати петицію в частині продовження роботи по боротьбі з наркоманією;
не підтримувати петицію в частині розробки окремої програми з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів;
доручити заступнику міського голови Підлісному Ю.І. організувати підготовку відповідного проекту рішення міської ради та відповіді автору петиції;
провести повторне засідання постійної комісії за участю представників правоохоронних органів, громадських організацій та розглянути питання доцільності створення координаційної ради з питань протидії незаконному обігу наркотиків;
доручити заступнику міського голови Підлісному Ю.І. підготувати інформацію щодо того, в яких галузях та які заходи реалізуються міською радою відносно боротьби з наркоманією, і направити її зацікавленим особам і депутатам.

Також повідомляємо, що Ваша петиція буде винесена на розгляд Слов’янської міської ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» з урахуванням рекомендацій постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, соціальної та молодіжної політики від 06.06.2019.

Міський голова В.М.Лях

Підлісний Ю.І. 06262 621331