Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Обов'язкове оприлюднення кошторисів поточних та капітальних ремонтів об'єктів міста, що здійснюються за бюджетні кошти. 74 47
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Про виділення земельної ділянки для будівництва скейт парку в м. Стрий 154 24 жовтня 0

Станом на 14 листопада усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Провести аудит сміттєвих майданчиків у місті Стрию

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ШРАМОВ’ЯТ РОМАН ЄВСТАХОВИЧ

Розглянувши електронну петицію № 4/2018 «Про проведення аудиту сміттєвих майданчиків» інформуємо, що Рішенням Стрийської міської ради № 143 від 14.06.2016 року, прийнятому на V сесії VII демократичного скликання, Стрийському міському комбінату комунальних підприємств передано на баланс 50 контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів.
Відповідно до п. 2.8 розділу ІІ Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 березня 2011 р. № 145, контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд, майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстані не менше 20 м.
З 50-ти існуючих контейнерних майданчиків, 38 встановлені з недотриманням цієї відстані, а саме по вулицях:
Б.Хмельницького, 4, Б.Хмельницького, 39, Мазепи, 3, Збіжева-Замкова, 6, Підзамче, 13, Успенська, 4, Кобилянської, 8, Зелена, 11, П.Мирного 1, Січових Стрільців 5, Січових Стрільців 8, Січових Стрільців, 18, Січових Стрільців, 20 б, 50 років УПА, 7, Галицька, 1, Галицька, 9, Коссака, 11, Коссака 19, Лесіва 7, Новаківського 20, Млинарська, Ленкавського 1а, Добрівлянська, 64, Лесі Українки, 13, Нижанківського, 3, Котляревського, 11, Львівська, 68, Львівська, 81а, Олесницького, 9, О.Степанівни, 26, Виговського, 2, Саксаганського, 8, Саксаганського, 9, Грабовецька 112, Грабовецька 116, Дрогобицька, 9, Шумлявщина, 36, Головацього, 3.
Ці контейнерні майданчики облаштовані більш 20 років тому, на території вже сформованої забудови, де враховуючи її щільність, немає можливості дотримання встановлених санітарних розривів.
    Прибирання та вивіз ТВП з контейнерних майданчиків по м. Стрию здійснюється щоденно. Причиною, в окремих випадках, незадовільного вивозу сміття ТзОВ «Комунальник1» є несправності автотранспорту, які усуваються підприємством у найкоротші терміни.
Стрийським МККП постійно проводяться роботи з благоустрою контейнерних майданчиків (обгородження, асфальтування, інше) по м. Стрию.
Зважаючи на вищевикладене Стрийський міськвиконком вважає недоцільним створення робочої групи для проведення аудиту функціонування контейнерних майданчиків

З повагою,
Перший заступник міського голови Р. Маланій