Єдина система

Провести аудит сміттєвих майданчиків у місті Стрию 40 50
Провести аудит сміттєвих майданчиків у місті Стрию 40 50
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Заборонити розміщення цирків з тваринами на території м. Стрия

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ШРАМОВ’ЯТ РОМАН ЄВСТАХОВИЧ

Розглянувши електронну петицію №2/2018 щодо заборони розміщення цирків з тваринами на території м.Стрия, повідомляємо наступне.
    У своїй діяльності Стрийська міська рада керується Законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження", Законом України від 22 червня 2017 року №2120-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин».
    Статтею 28 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" передбачено те, що повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у сфері захисту тварин від жорстокого поводження визначаються цим Законом та іншими законами України. Однак, вказаний Закон не визначає повноважень органу місцевого самоврядування у сфері захисту тварин від жорстокого поводження в процесі діяльності пересувних цирків.
    На даний час на розгляді Верховної Ради України перебуває законопроект №5283 про внесення змін до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", яким передбачається запровадити в Україні заборону використання тварин у пересувних цирках. Судова практика свідчить, що заборона розміщення у містах пересувних цирків скасовується в судовому порядку за поданням Антимонопольного комітету України та Приватного підприємства "Продюсерський центр "Гастролі в Україні". Так, 3 серпня 2017 року Господарський суд Львівської області визнав недійсним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про заборону на діяльність пересувних цирків у Львові, оскільки заборона пересувних цирків є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.
    Крім того, Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду по справі № 876/7506/17 від 17 жовтня 2017 року визнано протиправним та скасовано рішення виконкому Львівської міської ради "Про заборону пересувних цирків".
    Отже міська рада не наділена повноваженнями щодо прийняття рішення про заборону діяльності цирків на території міста та для прийняття такого рішення не має законних підстав.

Перший заступник міського голови Роман Маланій

Станом на 18 серпня надано відповідь на 19 петицій Переглянути