Провести аудит сміттєвих майданчиків у місті Стрию

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Просимо створити робочу групу з представників влади, Львівської обласної СЕС, та громадскості для проведення аудити функціонування контейнерних майданчиків у місті Стрию, їхноьої првомірності в конкрентих випадках.
За літні місяці спостерігалась незадовільна робота з вивозу сміття у місті Стрию. Зокрема, у тих місцях, де контейнерні майданчики встановлені з порушенням, щодо відстані від житлових будинків приватного сектру та багатоповерхівок.
Якщо така ініціатива не буде прийнята владою міста, залишаємо за собою право, провести аудит самостійно та отриману інформацію скерувати у відпвідні органи.

Розглянувши електронну петицію № 4/2018 «Про проведення аудиту сміттєвих майданчиків» інформуємо, що Рішенням Стрийської міської ради № 143 від 14.06.2016 року, прийнятому на V сесії VII демократичного скликання, Стрийському міському комбінату комунальних підприємств передано на баланс 50 контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів.
Відповідно до п. 2.8 розділу ІІ Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 березня 2011 р. № 145, контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд, майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстані не менше 20 м.
З 50-ти існуючих контейнерних майданчиків, 38 встановлені з недотриманням цієї відстані, а саме по вулицях:
Б.Хмельницького, 4, Б.Хмельницького, 39, Мазепи, 3, Збіжева-Замкова, 6, Підзамче, 13, Успенська, 4, Кобилянської, 8, Зелена, 11, П.Мирного 1, Січових Стрільців 5, Січових Стрільців 8, Січових Стрільців, 18, Січових Стрільців, 20 б, 50 років УПА, 7, Галицька, 1, Галицька, 9, Коссака, 11, Коссака 19, Лесіва 7, Новаківського 20, Млинарська, Ленкавського 1а, Добрівлянська, 64, Лесі Українки, 13, Нижанківського, 3, Котляревського, 11, Львівська, 68, Львівська, 81а, Олесницького, 9, О.Степанівни, 26, Виговського, 2, Саксаганського, 8, Саксаганського, 9, Грабовецька 112, Грабовецька 116, Дрогобицька, 9, Шумлявщина, 36, Головацього, 3.
Ці контейнерні майданчики облаштовані більш 20 років тому, на території вже сформованої забудови, де враховуючи її щільність, немає можливості дотримання встановлених санітарних розривів.
    Прибирання та вивіз ТВП з контейнерних майданчиків по м. Стрию здійснюється щоденно. Причиною, в окремих випадках, незадовільного вивозу сміття ТзОВ «Комунальник1» є несправності автотранспорту, які усуваються підприємством у найкоротші терміни.
Стрийським МККП постійно проводяться роботи з благоустрою контейнерних майданчиків (обгородження, асфальтування, інше) по м. Стрию.
Зважаючи на вищевикладене Стрийський міськвиконком вважає недоцільним створення робочої групи для проведення аудиту функціонування контейнерних майданчиків

З повагою,
Перший заступник міського голови Р. Маланій

Петицію підписали 152 особи з 150 необхідних.