Недопущення хаотичної забудови та облаштування зелених і відпочинкових зон у місті Стрию

Ситуація з зеленими та відпочинковими зонами в Стрию склалася катастрофічна – дерева вирубуються, зони відпочинку знищуються. На місці фонтанів і лавочок з’являються торгові центри, на місці зелених насаджень – «кишені» для таксистів.
Замість того, щоб привести до ладу та облаштувати там зону відпочинку, буде забудований скверик позаду пам’ятки архітектури місцевого значення – т.зв. «Палацу Марисі».
Тепер добралися до іншої пам’ятки – пам’ятника Богдану Хмельницькому. Хтось – самовільно чи з дозволу влади – по вулиці Осмомисла забетонував фундамент під МАФ з одного боку від пам’ятника та повиймав кам’яні брили з землі з іншого боку.
Тому ми, мешканці міста Стрия, просимо місцеву владу припинити хаотичне встановлення МАФів на зелених зонах та не допустити знищення такої зеленої зони навколо пам’ятника Б.Хмельницькому та перетворення її на суцільну торгову точку, натомість облаштувати там відпочинкову зону – посадити дерева, розбити клумби, поставити лавочки.
Крім того, просимо не дозволити забудову зеленої зони перед колишнім парком ім.Зої Космодем’янської та привести до ладу цю зелену зону. А в залишках самого парку облаштувати зони відпочинку для дітей та підлітків, яким в центрі міста нема де себе подіти, окрім як тинятися поміж машинами.

Розглянувши Вашу електронну петицію щодо недопущення знищення зелених зон, забудови скверів позаду Палацу Марисі по вул.Коновальця та біля пам’ятника Б.Хмельницькому, а також упорядкування парку ім..Нижанківського, повідомляємо наступне.
    На сьогодні, після отримання всіх необхідних погоджень, рішенням сесії міської ради затверджено детальний план території для будівництва та обслуговування адміністративної будівлі Стрийської місцевої прокуратури по вул.Коновальця (поряд з буд.№1), який було розроблено на підставі рішення сесії Стрийської міської ради №384 від 25.09.2013р. Встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності по вул.Б.Хмельницького (навпроти буд.№12) та по вул.Незалежності (біля буд.№50), здійснюється відповідно до паспортів прив’язки стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, на підставі п.п.5.1, 5.2 рішення міськвиконкому від 25.09.2018р. №241. При цьому, будівельні роботи на території скверу не проводяться.
    Одночасно повідомляємо, що «Програмою економічного та соціального розвитку м.Стрия на 2019рік», та «Програмою благоустрою м.Стрия на 2018-2020роки», проекти яких буде розглянуто на черговій сесії міської ради, в міському бюджеті передбачено кошти на будівництво майданчику для пляжного волейболу на території ЗОШ №10 по вул.Красівського,31; придбання та встановлення 12 дитячих ігрових майданчиків по вулицях міста; ремонт, фарбування та встановлення лавок; озеленення території; догляд за деревами, кущами і газонами; висаджування квітів тощо.
З повагою,
перший заступник міського голови
Роман Маланій

Петицію підписали 152 особи з 150 необхідних.