Майданчик для вигулу собак

Спеціальні майданчики для вигулу собак є невід’ємною частиною міст у розвинених країнах. Такі майданчики дозволяють посилити соціальну відповідальність власників собак та вивести культуру вигулу домашніх улюбленців на новий рівень.
Майданчик для вигулу – це огороджена територія в парку, чи іншому місці, де власники можуть відпустити тварин з повідка та не боятися, що тварина завдасть шкоди іншим людям. Це сприяє кращій соціалізації собак, їх слухняності та керованості.
За статистикою, лише за півроку за медичною допомогою звернулися понад 180 людей, які постраждали від нападу собак. Як господарських, так і безпритульних.
Створення спеціального вигульного майданчика дозволить мінімізувати подібні випадки, а також стане однією із складових гуманного поводження із безпритульними тваринами в місті. Адже, маючи такий майданчик, мешканці братимуть тварин із притулку, соціалізуватимуть їх, тим самим зменшуючи кількість безпритульних тварин на вулиці. Просимо вас віднестись до цієї проблеми всерйоз. Надати господарям та тваринам соціалізований і безпечний вигул тварин.

Розглянувши електронну петицію № 4/2019 щодо облаштування майданчика для вигулу собак інформуємо, що відповідно до рішення сесії Стрийської міської ради від 27.02.2019р. № 663 «Про регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Стрий гуманними методами» Стрийському МККП доручено створити відділ адопції для стерилізації та вакцинації безпритульних тварин. На виконання вище згаданого рішення сесії рішенням виконкому № 100 від 17.04.2019р. Стрийському МККП дано дозвіл на встановлення малої архітектурної форми розміром 3.5*3,5 кв.м. для проведення стерилізації безпритульних тварин. Крім цього ведуться роботи по облаштуванню вольєрів для тимчасового утримання безпритульних тварин. Зважаючи на великий об'єм робіт першочергово приділена увага на виконання рішення сесії від 27.02.2019р. № 663. Після налагодження роботи відділу адопції буде розглядатися питання облаштування майданчика для вигулу собак.

З повагою, перший заступник міського голови
Роман Маланій

Петицію підписали 151 особа з 150 необхідних.