+ ще 172 громади!

Створення реанімації для дітей

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Відділення дитячої реанімації
Створити на базі Стрийської центральної районної лікарні або на базі Дитячої міської лікані відділення дитячої реанімації інтенсивної терапії.

Розглянувши електронну петицію №5/2019 щодо створення реанімації для дітей, повідомляємо наступне.
    Невідкладна медична допомога дитячому населенню надається в Стрийській міській дитячій лікарні у палаті інтенсивної терапії, яка на сьогоднішній день оснащена всім необхідним обладнанням: концентраторами кисню, відсмоктувачами, інгаляторами, пульсоксиметрами, імфузоматами, системами для внутрівенного крапельного введення та всіма необхідними медикаментами для надання невідкладної допомоги.
    За рік в палаті інтенсивної терапії Стрийської МДЛ пролікувались 157 дітей. Але є перелік невідкладних станів у дітей, які згідно протоколів, повинні лікуватись у реанімаційному відділенні. Так, за 2018рік з Стрийської МДЛ у відділення реанімації та інтенсивної терапії Стрийської ЦРЛ було скеронано 7 дітей, оскільки у Стрийській ЦРЛ є відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де лікарі пройшли навчання по дитячій реанімації і надають необхідну допомогу.
    З питань надання невідкладної медичної допомоги дитячому населенню міста та району існує тісна співпраця і взаєморозуміння між Стрийською МДЛ та Стрийською ЦРЛ . Так, у 2018 році було проліковано у відділенні реанімації та інтенсивної терапії СЦРЛ 45 дітей міста Стрия та Стрийського району, які в більшості випадків транспортовані в ЛПЗ м.Львова службою медицини катастроф.
    У зв'язку з вищенаведеним, доводимо до Вашого відома, що окреме дитяче відділення анестезіології та інтенсивної терапії може бути відкрите тільки у багатопрофільній дитячій лікарні, де надається спеціалізована допомога хірургічного та травматологічного профілю.

З повагою,
заступник міського голови Роман Волинець