Пропозиція щодо зміни тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Я ознайомився з розрахунком планових витрат на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на 2019 рік по Комунальному підприємстві «Стрийводоканал», з рівнем зростання проектованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення до діючих по КП «Стрийводоканал», порівняв їх з новими тарифами на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по Львівському міському комунальному підприємстві «Львівводоканал», затвердженими постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 26.02.2019, і прийшов до висновку, що розрахунок планових витрат на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на 2019 рік по КП «Стрийводоканал» є економічно необґрунтованим. Про це стверджує структура тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» (додаток 1 до постанови НКРЕКП від 26 листопада 2015 року № 2868, у редакції постанови від 26.02.2019 № 267), і структура тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» (додаток 98 до постанови НКРЕКП від 16 червня 2016 року №1141, у редакції постанови від 26.02.2019 № 266).
З 16.03.2019 року набули чинності нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по ЛМКП «Львівводоканал», затверджені постановами НКРЕКП від 26.02.2019 року № 266 і № 267, які є такими:
Для мешканців багатоквартирних будинків, суб’єктів господарювання, які отримують послуги з використанням внутрішньобудинкових систем (з ПДВ):
10,33 грн./м3 5,40 грн./м3 15,73 грн./м3
Для мешканців будинків, що перебувають у приватній власності, суб’єктів господарювання, які отримують послуги безпосередньо з мереж централізованого водопостачання та водовідведення (з ПДВ):
9,53 грн./м3 5,08 грн./м3 14,61 грн./м3
Для споживачів – ліцензіатів з централізованого водопостачання та водовідведення (оптові споживачі) (з ПДВ):
4,22 грн./м3 1,34 грн./м3 5,56 грн./м3
Згідно проекту КП «Стрийводоканал» нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по КП «Стрийводоканал» є такими:
Для населення (з використанням внутрішньобудинкових систем) (з ПДВ):
18,42 грн./м3 12,58 грн./м3 31,00 грн./м3
Для населення, бюджетних установ, інших споживачів (з ПДВ):
18,42 грн./м3 12,58 грн./м3 31,00 грн./м3
З наведеного вище вбачається, що незважаючи на те, що місто Стрий як і місто Львів отримує воду з ріки Стрий, нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по КП «Стрийводоканал» є у двічі більшими від нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по ЛМКП «Львівводоканал».
Я глибоко переконаний, що нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по КП «Стрийводоканал» не можуть бути більшими від нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення по ЛМКП «Львівводоканал».
Я також вважаю, що робота керівника КП «Стрийводоканал» Козака Володимира Миколайовича є незадовільною.
На підставі наведеного та керуючись статтями 40, 42 Конституції України, Законом України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 року № 393/96-ВР, Законом України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 року № 1023-XII, Законом України «Про житлово-комунальні послуги» від 24.06.2004 року № 1875-IV, рекомендую засновнику Комунального підприємства «Стрийводоканал» – Стрийській міській раді:
1. Звільнити керівника КП «Стрийводоканал» Козака Володимира Миколайовича і оголосити конкурс на звільнену посаду.
2. Виконання обов’язків керівника КП «Стрийводоканал» тимчасово покласти на головного інженера цього підприємства.
3. Зобов’язати адміністрацію КП «Стрийводоканал» переглянути нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Розглянувши електронну петицію №7/2019 про послуги з централізованого водопостачання та водовідведення інформуємо, що виконавчий комітет Стрийської міської ради листом від 03.06.2019р. звернувся до начальника Західного офісу Держаудитслужби для проведення державного фінансового аудиту діяльності КП «Стрийводоканал» та отримали відповідь 21.06.2019р., якою нас інформують що при формуванні плану проведення заходів державного фінансового контролю на IV квартал 2019р. наше звернення буде враховано. За результатами фінансового аудиту Стрийським міськвиконкомом до керівника КП «Стрийводоканал» будуть вжиті відповідні заходи згідно чинного Трудового законодавства України.
  З новими економічно обґрунтованими тарифами ви можете ознайомитись в КП «Стрийводоканал» та в Стрийському міськвиконкомі.

З повагою, заступник міського голови Ігор Стецик