Щодо вжиття заходів безпеки на територіях шкіл, дошкільних навчальних закладів, інших закладів освіти та культури

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

У зв’язку з почастішанням спроб викрадення дітей та масовим надходженням інформації про випадки такого роду по Львівській та прилеглих областях ми, батьки дітей, які відвідують навчальні заклади самостійно чи перебувають певний відрізок часу без батьківського нагляду, збентежені проблемою організації заходів безпеки.
Це питання актуальне на загальноміському рівні, тому, враховуючи вищевикладене, настійливо просимо:
1) вжити всіх можливих заходів для підвищення рівня безпеки:
- оснастити загальноосвітні школи, дошкільні навчальні заклади, інші заклади освіти та культури, де мають місце масові скупчення дітей (музичні школи, школи мистецтв, центри творчості та ін.), камерами відеоспостереження в кількості, достатній для огляду прилеглої території та входів;
- забезпечити заклади постами фізичної охорони.
2) запланувати кошти на дані заходи в міському бюджеті на 2018 рік;
3) відзвітувати громаді про здійснені заходи чи аргументувати їх недоцільність чи неможливість здійснення.

Виконавчий комітет Стрийської міської ради розглянув електронну петицію № 15 і повідомляє, що питання оснащення камерами відеоспостереження та забезпечення постами фізичної охорони загальноосвітніх закладів та закладів культури неодноразово розглядалось на нарадах з керівниками із залученням відповідних спеціалістів із служби охорони, проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу з приводу необхідності забезпечення охороною навчальні заклади. Керівникам мистецьких закладів рекомендовано у посадовій інструкції прибиральниць передбачити чергування та нагляд в установах. Освітнім закладам рекомендовано, за можливості, облаштувати відеоспостереження за рахунок спецфондів.
    Додатково інформуємо, що станом на 4.12.2017р. оснащено відеокамерами СЗШ №5, №7 , тривожною кнопкою - СЗШ №7, №10.

З повагою,
    заступник міського голови