Новорічно-різдвяне оздоблення міста

ІНШІ

Зважаючи на минулорічний досвід зіпсованого настрою через незадовільний вигляд встановленої головної новорічно-різдвяної ялинки, стрияни вимагають відповідального підходу до урочистого оформлення центральної частини міста на час зимових свят. Задля цілісності та гармонійності пропонуємо на публічній конкурсній основі залучити професійних дизайнерів, під керівництвом яких діти шкіл, училищ (варто звернутися до учнів Стрийської дитячої школи мистецтв, студентів Стрийського вищого художнього професійного училища №16) створять прикраси для ялинок. Під їхньою орудою має відбуватися й процес оздоблення іграшками та ілюмінацією. Є слушна думка, яку підтримує велика кількість містян, що не варто встановлювати зрубану ялинку, натомість прикрашати ті, що ростуть біля школи мистецтв та біля пам’ятника Будителям, а також не залишати поза увагою ялинки біля міської ради, пам’ятника С. Бандері та Центральної бібліотеки ім. М. Шашкевича. Зекономлені кошти (купівля, монтаж, демонтаж) спрямувати на організацію конкурсу ялинкових прикрас для дітей. Стрияни також очікують обіцяного казкового містечка (можна сформувати й спеціальні фортеці для гри у сніжки); нової шопки/вертепу (до встановлення залучити парафії Стрия) та великого дідуха.

Розглянувши Вашу електронну петицію щодо новорічно-різдвяного оздоблення міста, повідомляємо наступне.
    Для створення новорічно-різдвяного настрою в м.Стрию на майдані Незалежності буде встановлена жива ялинка. Одночасно планується прикрасити ялинки, які ростуть біля пам'ятника С.Бандері та центральної бібліотеки ім.М.Шашкевича із залученням вихованців Стрийської дитячої школи мистецтв до створення прикрас для ялинок та підприємців міста.
    Інші Ваші пропозиції, а саме казкове містечко, вертеп та великий дідух, будуть розглядатись наступного року, так як в цьогорічному бюджеті такі витрати не заплановані.

З повагою,
    перший заступник міського голови
Роман Маланій

Петицію підписали 194 особи з 150 необхідних.