Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
СМР розробити та реалізувати програму поетапної заміни ліфтів у м.Суми, що найбільш зношені, із спливаючим строком експлуатації, а також небезпечних, на нові енергозберігаючі євроліфти. 246 2
Встановити світлофор на вул. Петропавлівська (район шк.№2) 235 23
Будівництво освітлення пішохідної доріжки від ТРЦ "Мануфактура" до будинків по вулицях Харківська, 6, секції 1-8, Прокоф’єва, Зеленко, СКД. 190 38
Роздільний збір сміття у кожному дворі міста Суми 147 34
Сонячна електростанція для тролейбусного управління 143 2
Заборонити дискотеку на Голубих озерах 138 4
Негайний та капітальний ремонт мосту КРЗ до вулиці Героїв Крут 132 30
Створити тролейбусний маршрут Аеропорт-Білопільський шлях. 122 2
Добавление новых маршрутов тролейбусов и автобусов 121 2
Ремонт дороги Интернационалистов 57а, 57б, 57в, 59а, 59б, 61, 63а, 65, 63б, 84а, 84б, 80б, 80а, 78, 76 112 23
Встановити світлофор на вул. Петропавлівська (район шк.№2) 235 23
Роздільний збір сміття у кожному дворі міста Суми 147 34
Негайний та капітальний ремонт мосту КРЗ до вулиці Героїв Крут 132 30
Сортировка бытовых отходов 88 24
Підземний перехід на перехресті вул. Харківська та Героїв Сумщини. 83 34
Будівництво памп-треку 71 40
Прибрати не законні паркани кафе Колібрі біля Харківського мосту 64 40
Благоустрій территорії біля новостроїв 63 30
Будівництво памп-треку 71 40
Прибрати не законні паркани кафе Колібрі біля Харківського мосту 64 40
Встановити платний проїзд для пенсіонерів за віком в години пік. 21 44
Озеленення Сум за допомогою хвойних рослин 12 44
Создать паркан вокруг урн з кухонними відходами 11 40
Маршрутки до Аерофлотської. 10 41
Ремонт школи № 4 8 44
Створити місце для відпочинку пенсіонерів 7 44
Стрижка деревьев від омела 7 44
Заміна Однотарифні старих лічильників на багатотарифні (двозонні) 6 44
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Негайно провести повний аудит КП СМР "Електроавтотранс" за 2018 рік. 255 21 березня 9
Евродвір по вул. Інтернаціоналістів 41а,41,43 262 18 березня 6
Залишити зупинку на вимогу та регульований пішохідний перехід через пр. Лушпи біля ТРЦ "Лавина" 285 18 березня 6
Відновлення газонів та інших зелених насаджень під час ремонту дворів і доріг 254 14 березня 2
Перетворити брудні хащі центральної частини Сум на парки 258 13 березня 1

Станом на 26 березня усього прийнято до розгляду 11 петицій Переглянути

Остання відповідь

Пропонуємо встановити безкоштовний проїзд в електротранспорті м.Суми для усіх категорій населення

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

За результатами розгляду електронної петиції «Пропонуємо встановити безкоштовний проїзд в електротранспорті м. Суми для усіх категорій населення» інформуємо про наступне.
Відповідно до проекту виробничої програми КП СМР «Електроавтотранс» в 2019 році планується перевезення пасажирів міським електричним транспортом в кількості 24212,7 тис. чоловік, з них 16168,6 тис. з пільговим проїздом.
Відшкодування вартості пільгових перевезень у міському електротранспорті здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.
У 2018 році у міському бюджеті була запланована компенсація за пільгове перевезення окремих категорій громадян в електротранспорті в розмірі 35001,1 тис. грн. КП СМР «Електроавтотранс» надало послуги з пільгового перевезення окремих категорій громадян на суму 36283,5 тис. грн., отримало з міського бюджету- 34854,7 тис. грн., тобто підприємству було недофінансовано згідно бюджетних призначень 146,4 тис. грн. та не прийнято до відшкодування згідно виконаних обсягів робіт – 1282,4 тис. грн.
У 2018 році на відшкодування різниці між встановленим та економічно обгрунтованим тарифом на послуги міського електричного транспорту КП СМР «Електроавтотранс» в міському бюджеті було передбачено 10976,0 тис. грн., фактична сума відшкодування різниці між встановленим та економічно обгрунтованим тарифом згідно виконаних підприємством об’ємів робіт становила 12400,8 тис. грн. Незважаючи на те, що підприємство отримало відшкодування різниці в тарифах в повному обсязі, відповідно до бюджетних призначень, недофінансована сума відшкодування згідно виконаних обсягів робіт склала 1424,8 тис. грн.
У 2019 році для КП СМР «Електроавтотранс» передбачено в міському бюджеті:
- на відшкодування за пільгове перевезення окремих категорій громадян в електротранспорті – 21500,0 тис грн, в т.ч. на погашення заборгованності за минулий рік згідно бюджетних призначень в сумі 146,4 тис. грн.
- на відшкодування різниці між встановленим та економічно обгрунтованим тарифом на послуги міського електротранспора 897,6 тис. грн. (лише за січень 2019 р.).
Суттєве зменшенням надходжень коштів до міського бюджету в 2019 році позбавило можливості в подальшому одержувати КП СМР «Електроавтотранс» відшкодування різниці між встановленими та економічно обгрунтованими тарифами у електротранспорті і тим паче встановити безкоштовний проїзд в електротранспорті для усіх категорій населення за рахунок місцевого бюджету.
Виходячи з вищенаведеного, на даному етапі виконання вашої пропозиції не є можливим у зв’язку із значним зменшенням коштів у міському бюджеті.

Станом на 26 березня надано відповідь на 348 петицій Переглянути