Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 141 громадa!
Тема звернення Підписали Залишилось
Встановити в місцях масового скупчення людей водяні завіси на час літньої спеки 253 22
Сделаем дороги нашего города лучше!!! 233 21
Установка пешеходного светофора на улице Кооперативная (универмаг Киев) 224 8
Полив дорог ,тротуаров в летний период 220 12
Заборонити гральний бізнес в місті Суми 195 32
Відновити “харківський” міст і фонтан “купальниця” 194 20
Стоп шум! Принять решение горсовета «Про затвердження Правил додержання тиші в місті Суми» 186 21
Генеральний ремонт парку Кожедуба та набережної р.Псел в локації цього парку 174 8
Заборонити всі маршрутки в місті до їх повного обстеження на безпеку. 163 36
Про нові зупинки громадського транспорту 150 21
Сделаем дороги нашего города лучше!!! 233 21
Заборонити гральний бізнес в місті Суми 195 32
Відновити “харківський” міст і фонтан “купальниця” 194 20
Заборонити всі маршрутки в місті до їх повного обстеження на безпеку. 163 36
Про нові зупинки громадського транспорту 150 21
Куди зникають увечері маршрутні таксі 150 39
QR-код в маршрутки та автобуси 146 21
Знести або іншим чином вирішити питання з недобудовою по вул.Героїв Чорнобиля, буд.43 м.Суми. 136 21
Куди зникають увечері маршрутні таксі 150 39
Капітальний ремонт частини дороги по вул. Кринична (що сполучає вул. Прокофьєва та вул. С. Табали) 59 42
Розібратися в поведінці перевізників, які курсують по вул. Прокофьєва в вечірній час 31 43
поверніть зупинку! 16 43
Установка огорожі для запобігання ДТП 8 43
Тротуарная плитка и заделать ямы. 6 43
Изменить режим работы светофора для пешеходов возле Макдональдса 6 43
ПРОШУ городские власти сделать евродвор и поставить детскую площадку по адресу ул.Екатерины Зеленко д 1 4 43
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Встановлення камер відеоспостереження у найбільш важливих об'єктах нашого міста 251 25 травня 12
Боротьба с брудом на вулицях міста 252 21 травня 8
Благоустрій двору та прибудинкової тереторії по вул. Івана Кавалерідзе, буд.17 256 15 травня 2
Чия професійна недбалість призвела до ТАКОГО результату? 253 15 травня 2
Парк по вулицi Харкiвська, мiж будинком 3/2 та будинком 5 корпус 8 252 14 травня 1

Станом на 27 травня усього прийнято до розгляду 14 петицій Переглянути

Остання відповідь

разобрать ЭТОТ ОПАСНЫЙ ШАЛАШ (достройка универмага Киев)

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

Ваша електронна петиція, розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» щодо демонтажу конструкцій добудови на об’єкті містобудування по вул. Кооперативна,1 (ТЦ Універмаг «Київ») в м. Суми, розглянута за дорученням Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради (далі – Управління) в межах повноважень.
Згідно ст.19 Конституції України - органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до ст. 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Державний архітектурно-будівельний контроль - це сукупність заходів, спрямованих на дотримання замовниками, проектувальниками, підрядниками та експертними організаціями вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт. Державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється на об’єктах будівництва у порядку проведення планових та позапланових перевірок за територіальним принципом.
У зв’язку із зверненням до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради та звернення Управління Служби безпеки України в Сумській області Управлінням було проведено позапланову перевірку дотримання вимог містобудівного законодавства на об’єкті «Реконструкції торгівельного центру з влаштуванням критих та відкритих терас, навісів та прибудов. Торгівельного центру «Універмаг «Київ» по вулиці Кооперативна,1 в м. Суми» замовник ТОВ СУПБП «Укртехносинтез» у період з 20.09.2017 року по 05.10.2017 року.
За результатами позапланового заходу та на підставі порушень, виявлених під час перевірки, Управлінням було видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та винесено постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.
На даний час результати позапланового заходу державного архітектурно-будівельного контролю проведеного Управлінням на вищевказаному об’єкті оскаржуються замовником будівництва ТОВ СУПБП «Укртехносинтез» у судовому порядку.
Стосовно піднятого Вами питання повідомляємо, демонтаж (розбирання) існуючих будівель і споруд є видом будівельних робіт і здійснюється згідно з проектом організації будівництва, в якому містяться необхідні проекті рішення провадження робіт з розбирання будівель і споруд, у тому числі схеми розбирання окремих будівель і окремих конструктивних елементів будівель, тощо. Обсяги зазначених робіт маються визначатися на підставі проектних рішень. Демонтовані конструкції та матеріали, отримані від розбирання існуючих будівель і споруд є власністю замовника.
Згідно норм чинного містобудівного законодавства та «Положення про Управління державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради» затвердженого рішенням Сумської міської ради від 28 вересня 2016 року № 1129-МР (зі змінами) в Управління відсутні повноваження щодо здійснення демонтажу.
Відповідно до положень статті 38 Закону № 3038-VI право на звернення до суду з позовом про знесення самочинно збудованих об'єктів містобудування належить до повноважень Управління.
Такий позов може бути пред'явлено до суду у разі, якщо особа в установлений строк добровільно не виконала вимоги, встановлені у приписі про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил із визначенням строку для добровільного виконання припису, та/або якщо перебудова об'єкта є неможливою.
Звертаємо увагу, що приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт та про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, видані Управлінням за результатами заходу державного архітектурно-будівельного контролю, оскаржуються замовником будівництва ТОВ СУПБП «Укртехносинтез» у судовому порядку.
Враховуючи вищевикладене, на даний час в Управлінні відсутні законні підстави вчиняти будь-які дії спрямовані на знесення об’єкті містобудування по вул. Кооперативна,1 (ТЦ Універмаг «Київ») в м. Суми.

Станом на 27 травня надано відповідь на 217 петицій Переглянути