Єдина система

+ ще 164 громади!
Створення пункту прийому та переробки ртутних градусників / ртуті 255 0
Безпритульні тварини -Хіммістечко. 211 22
Пропонуємо встановити безкоштовний проїзд в електротранспорті м.Суми для усіх категорій населення 206 20
Дорога від будинків № 38,36 по вул. Героїв Крут до вул. Івана Сірка 194 28
Безпечне навчання у дитячих садочках та школах 183 22
Часткове впровадження електронної оплати послуг на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі 169 2
Продовження маршруту автобуса 65 по вул. Лінійній до Хіммістечка 150 22
Відновлення газонів та інших зелених насаджень під час ремонту дворів і доріг 148 28
Створити автобусний маршрут Аеропорт-Баси. 138 20
Безпритульні тварини -Хіммістечко. 211 22
Дорога від будинків № 38,36 по вул. Героїв Крут до вул. Івана Сірка 194 28
Безпечне навчання у дитячих садочках та школах 183 22
Продовження маршруту автобуса 65 по вул. Лінійній до Хіммістечка 150 22
Створити автобусний маршрут Аеропорт-Баси. 138 20
Встановити світлофор з кнопкою на місці пішоходного переходу Універмаг "Київ" - МакДональдз 131 20
Негайно провести повний аудит КП СМР "Електроавтотранс" за 2018 рік. 131 33
Перетворити брудні хащі центральної частини Сум на парки 51 43
Посилення боротьби з незаконною торгiвлею. 24 43
Ремонт дорожнього покриття вулиці Соколиної 11 43
Ремонт дороги та усього майданчику 8 43
Змінити рух маршруту автобуса №64 з заїздом на вул. Роменська 7 43
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Відремонтувати дорогу від вулиці Прокоф'єва до Пришибської площи 255 15 лютого 6
Змінити перевізника на автобусному маршруті 51 на КП Електроавтотранс 250 14 лютого 5
Створити тролейбусний маршрут Аеропорт-Центральний ринок-Залізничний вокзал-вул.Черепіна-вул.Харківська-Аеропорт. 257 13 лютого 4
Звернутися до обласної влади з вимогою відновити сумський аеропорт для сполучення з одним із великих європейських аеропортів 310 11 лютого 2
Фінансова допомога, знаходження спонсора для ПФК "Суми" 257 28 січня 0

Станом на 23 лютого усього прийнято до розгляду 7 петицій Переглянути

Остання відповідь

Один проездной за 120 гр. и для троллейбуса и для автобуса

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

За результатами розгляду електронної петиції «Один проїзний за 120 гр. і для тролейбуса і для автобуса» інформуємо про наступне.
Керуючись роз’ясненням Державної служби Статистики України від 13.07.2016 №17.4-12/3 «Роз’яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 51-авто (місячна) «Звіт про перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом» та від 18.07.2016 № 17.4-12/12 «Роз’яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №2-етр (місячна) «Звіт про роботу міського електротранспорту» рекомендована середня кількість поїздок для кожного типу абонементних квитків складає:
- одним видом транспорту – 60 поїздок на місяць;
- двома видами транспорту (для кожного виду транспорту)- 45 поїздок.
Починаючи з 01.01.2017 року і по теперішній час кількість поїздок, що застосовується у визначенні вартості проїзного квитка КП СМР «Електроавтотранс», поступово зменшувалась з 60 поїздок до 30 у проїзному квитку по одному виду транспорту.
На даний час, відповідно рішення виконавчого комітету від 15.01.2019 № 20 «Про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП СМР «Електроавтотранс» вартість одного пасажироперевезення для населення у міському електротранспорті складає 4,00 гривні, на автобусних маршрутах загального користування також 4,00 гривні. Однак, розрахунковий тариф на автобусних маршрутах загального користування складає 5,00 гривень, тобто різницю в 1,00 гривню до діючого тарифу 4,00 гривні передбачено як відшкодування різниці між встановленим та економічно обгрунтованим тарифом з міського бюджету, яка відшкодовується на даний час в межах бюджетних призначень.
До вартості місячного проїзного квитка, який діє у міському електротранспорті та на автобусних маршрутах (вартість 200,0 грн.) закладено 20 поїздок у електротранспорті та 30 поїздок на автобусах, замість 90 поїздок рекомендованих Державною службою Статистики України.
Зазначена кількість поїздок використовується для визначення пільгової категорії громадян, окремо по видам транспорту, шляхом множення кількості поїздок на затверджений відповідним рішенням виконавчого комітету коефіцієнт співвідношення пільгової категорії громадян до платної. Ця інформація також необхідна для отримання КП СМР «Електроавтотранс» суми відшкодування з міського бюджету за перевезення окремих категорій громадян та різниці між встановленим та економічно обгрунтованим тарифом за перевезення пасажирів автобусом.
Слід зауважити, що через в суттєве зменшенням надходжень коштів до міського бюджету в 2019 році відшкодування з міського бюджету на послуги міського електричного транспорту здійснюватись не будуть.
Запропонований Вами один місячний проїзний квиток за 120 гривень у міському електротранспорті та на автобусних маршрутах містить розрахункову кількість лише 30 поїздок, а це не відповідає рекомендаціям Державної служби Статистики України, наказу Міністерства інфраструктури України від 25.11.2013 № 940 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)» та наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного» (зі змінами).
Зниження вартості діючого місячного проїзного квитка у міському електротранспорті та на автобусних маршрутах вкрай негативно вплине на фінансовий стан підприємства та приведе до збитковості перевезень КП СМР «Електроавтотранс». А це все, в свою чергу, унеможливить забезпечити належну якість технічного стану транспортних засобів, дотримання графіків руху на маршрутах та забезпечити безпеку руху, що в майбутньому може привести до аварійних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод.

Станом на 23 лютого надано відповідь на 340 петицій Переглянути