+ ще 141 громадa!

Введення системи відеоспостереження на території навчальних закладів

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Нажаль, ні для кого не секрет, що ситуація з безпекою в місті викликає занепокоєння. Особливої уваги в даному контексті потребують діти.

Багато школярів навчаються у другу зміну у школі, або мають гуртки та секції у вечірній час. Тому обов'язок батьків, педагогів та місцевої влади забезпечити максимальну безпеку неповнолітніх мешканців Сум.

Особливої уваги потребують написи на фасадах будівель, які вказують контакти, за якими можна легко придбати наркотики (амфетамін та інші сильнодіючі психотропні речовини). Нажаль, поліція не в змозі ідентифікувати людей, що наносять такі написи, а отже безпосередньо пов'язані з постачальниками наркотиків.

З метою забезпечення правопорядку та безпеки учнів, спрощення ідентифікації осіб, що скоюють злочини проти дітей, просимо забезпечити освітні заклади системою відеоспостереження на їх території.

Діти - наше майбутнє! Не дайте злочинцям шансу зіпсувати їм життя

Горпинич Ганні Валеріївні,
anna_gorpinich@mail.ua

На електронну петицію щодо введення системи відеоспостереження на території навчальних закладів повідомляємо наступне.
Підпрограмою 8 «Реалізація пілотних проектів по впровадженню електронних сервісів» міської програми «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017 – 2019 роки м. Суми» передбачено встановлення сучасних систем відеоспостереження в закладах освіти міста.
У 2017 році КП «Інфосервіс» Сумської міської ради разом з управлінням освіти і науки Сумської міської ради введено в дію розгалужену систему відеоспостереження за публічним порядком в п’яти закладах загальної середньої освіти, а саме: в Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №7 імені Максима Савченка Сумської міської ради; Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 29, м. Суми, Сумської області; Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №25, м. Суми Сумської області; Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27, м. Суми, Сумської області; Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22 імені Ігоря Гольченка Сумської міської ради.
Загальна кількість камер, які будо встановлено у вищенаведених закладах освіти, дорівнює 37 одиницям.
Робота по встановленню сучасних систем відеоспостереження у закладах загальної середньої освіти м. Суми продовжується і у 2018 році. У лютому – березні 2018 року відеокамери будуть встановлені у 7 закладах освіти, а саме: Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №9 м. Суми, Сумської області; Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №12 м. Суми, Сумської області; Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №17 м. Суми, Сумської області; Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №18 Сумської міської ради; Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 19 м. Суми, Сумської області; комунальній установі Сумська спеціалізована школа І ступені № 30 «Унікум» Сумської міської ради; Комунальній установі Сумська гімназія № 1 м. Суми, Сумської області.
У квітні – травні 2018 року ще у 2-х закладах освіти буде встановлено систему відеоспостереження, а саме: Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 23 м. Суми, Сумської області та Комунальній установі Сумська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №2 ім. Д. Косаренка м. Суми, Сумської області.
Управлінням освіти і науки Сумської міської ради буде проводитися робота у напрямку встановлення сучасної системи відеоспостереження в усіх закладах загальної середньої освіти.

В.о. міського голови з виконавчої роботи В.В. Войтенко