+ ще 141 громадa!

прохання навести лад у громадських перевезеннях

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропонуємо ОРГАНІЗУВАТИ рух тролейбусів за маршрутом: Хіммістечко – Аеропорт, оскільки Хіммістечко мікрорайон дуже заселений, за цим напрямком курсує єдине маршрутне таксі – № 4, яке завжди переповнене.
Варто взяти також до уваги те, що за цим маршрутом знаходяться такі важливі об’єкти: школи, центр міста, Банківська академія, обласне управління Національної поліції, Будівельний коледж, завод «Горобина», Центральна міська лікарня і травмпункт, Міська лікарня №5, міська стоматологічна лікарня, Кадетський корпус, військкомат, Дитяча стоматологічна поліклініка, СНАУ та ін. Особливо важко добиратися на роботу в години «пік». Тому, пасажири, щоранку, здійснюють «подвиги», штурмуючи свій транспорт. Проте за бортом залишається багато людей, які змушені запізнюватися на роботу. Впевнені, що тролейбус зміг би значно розвантажити наплив пасажирів на маршрутку і допоміг би сумчанам вчасно добиратися до роботи, в навчальні та лікувальні заклади. Також, прошу взяти до уваги, що на напрямку ЦУМ-Аеропорт в часи "пік" з міського транспорту курсує лише два тролейбуси і два автобуси, що в часі дає дуже великі проміжки, які особливо відчуваються взимку.

Лукін С.О.
las2017@meta.ua

За результатами розгляду електронної петиції «прохання навести лад у громадських перевезеннях» інформуємо про наступне.
Повідомляємо, що питання організація руху тролейбусів за маршрутом Хіммістечко – Аеропорт врегульовано рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м.Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусів на маршрутах. Даним рішенням визначено тролейбусний маршрут № 8 «Хіммістечко – Аеропорт» та передбачено обслуговування маршруту 4 тролейбусами. Всього, відповідно до рішення, обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах щоденно здійснюють перевезення 44 тролейбуси. Введення в дію 4 тролейбусів на маршруті №8 призведе до зменшення кількості тролейбусів на інших маршрутах та погіршить якість обслуговування пасажирів через збільшення інтервалів руху.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. За кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Окрім цього згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусів за кошти місцевого бюджету.
Також для забезпечення необхідної кількості водіїв тролейбусів на КП СМР «Електроавтотранс» з 19.03.2018 почала навчання група з 12 чоловік, які у серпні поточного року мають получити посвідчення водія тролейбусу.
Тому вирішення даного питання можливе лише при поповненні парку КП СМР «Електроавтотранс» новими тролейбусами та забезпеченні необхідною кількістю водіїв.

В.о. міського голови з виконавчої роботи В.В. Войтенко

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.