+ ще 141 громадa!

Пропоную використати нові комунальні автобуси великої місткості для якнайшвидшого відкриття нового маршруту 19А «вул.Роменська – вул.Ковпака»

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Вимагаю негайно підготувати проект рішення виконкому про відкриття нового автобусного маршруту вул.Роменська – вул.Ковпака» , по якому автобуси великої місткості курсуватимуть наступним чином:
-вул. Роменська
-вул. Черновола Вячеслава
-вул. Ільїнська
-вул. Ярослава Мудрого
-ТРЦ «Евробазар»
-вул. Горького
-вул. Металлургів
-вул. Ремесляна
-пр-т Курський
-вул. Ковпака
Використовування зупинки «ТРЦ Евробазар» дозволить уникнути формальних складнощів при відкритті нового маршруту, а також данна зупинка є соціально важливою, так як вона покращить доступність та зручність громадського транспорту. Використання цього маршруту має забезпечити інтервал руху до 25 хв., що в майбутньому потребуватиме зменшення за рахунок збільшення кількості транспорту, проте вже зараз такий інтервал є кращим ніж інтервали більшості сумських комунальних маршрутів автобусів.
В час пік залишається багато людей, які змушені запізнюватися на роботу.
Впевнена, що автобус зміг би значно зменшити наплив пасажирів маршруту і допоміг би сумчанам вчасно добиратися до роботи, ринку, навчальні та лікувальні заклади. На відмінно від дев'ятнадцятого маршруту, у маршруті «19А» кінцева зупинка змінена, також рекомендую даним великим автобусам повертатися на новому розворотному кільці (вул.Ковпака).

За результатами розгляду електронної петиції «Використати нові комунальні автобуси великої місткості для якнайшвидшого відкриття нового маршруту 19А «вул. Роменська – вул. Ковпака» повідомляємо наступне.
Дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах у м.Суми» (зі змінами), яким визначено перелік автобусних маршрутів та кількість автобусів на маршрутах та рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м.Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусах на маршрутах. Даними рішеннями передбачено автобусний маршрут № 19 «Роменська – Ковпака» з 13 одиницями автобусів на маршруті та тролейбусний маршрут № 6 «Роменська – Центроліт» з 8 одиницями тролейбусів на маршруті.
Слід зауважити, що відкриття нового автобусного маршруту за напрямком «вул. Роменська – вул. Ковпака» може проводитися відповідно до чинного законодавства про автомобільний транспорт за певною процедурою, а визначення перевізника на маршруті відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» здійснюється лише на конкурсній основі.
Під час проведення разом із представниками патрульної поліції обстеження відрізку шляху вул. Лугова – вул. Ярослава Мудрого встановлено, що у даному місці проводиться паркування транспортних засобів відвідувачів ринку, що не дозволяє здійснювати перевезення з дотриманням необхідних умов безпеки перевезень та можливих порушень графіків руху.
Також автобуси великої місткості вже задіяні на інших маршрутах, які обслуговує КП СМР «Електроавтотранс», тому не можуть бути використані на запропонованому маршруті.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми», що дасть можливість ввести передбачені рішенням виконавчого комітету тролейбусні маршрути (в т.ч. і маршрут № 6). Також це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. За кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Окрім цього згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусів за кошти місцевого бюджету.
Окрім того для забезпечення необхідної кількості водіїв тролейбусів на КП СМР «Електроавтотранс» з 19.03.2018 почала навчання група з 12 чоловік, які у серпні поточного року мають получити посвідчення водія тролейбусу.