+ ще 153 громади!

Розпуск виконкому Сумської міської ради

ІНШІ

Ми, громадяни України, мешканці м. Суми, представники територіальної громади м. Суми вимагаємо відставки (розпуску) виконкому Сумської міської ради!

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», місцеве самоврядування – це гарантоване державою право територіальної громади самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах законодавства.

Місцеве самоврядування здійснюється як безпосередньо, так і через ради та їх виконавчі органи.

Місцеве самоврядування здійснюється на принципах підзвітності та відповідальності перед територіальними громадами їх органів та посадових осіб (ст.4 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»).

Згідно п.1, ст.75 Закону органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами.

Територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень (п.2, ст.75 Закону).

Виконком Сумської міської ради систематично приймає рішення, що порушують законодавство, які скасовуються за рішеннями судів, що підтверджується численними випадками визнання рішень виконкому протиправними (http://www.reyestr.court.gov.ua).

Рішення виконкому Сумської міської ради не відповідають правам та інтересам територіальної громади міста Суми, прямо суперечать тим політичним обіцянкам та програмам, з якими проводили передвиборчу агітацію партії, з представників яких складається виконком Сумської міської ради.

Рішення виконкому сумської міської ради викликають обурення та акції протестів серед мешканців міста, представників територіальної громади м. Суми.

Спираючись на вищезазначене, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» звертаємось до Сумської міської ради з вимогою розпустити виконком Сумської міської ради, як такий, що є антинародним та не виконує своїх обов‘язків перед територіальною громадою м. Суми.

Вимагаємо внести зміни до Регламенту роботи виконавчих органів Сумської міської ради та привести його у відповідність до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а саме в п.5, розділу 2 Регламенту внести зміни щодо підзвітності, підконтрольності та відповідальності виконкому Сумської міської ради перед територіальною громадою м. Суми.

Дана електронна петиція відповідає вимогам ст.23 Закону України «Про звернення громадян» та не містить закликів, що можуть бути підставою для її відхилення.

Котляру В.С.
davlako@gmail.com

Шановний Владиславе Станіславовичу!

Повідомляємо, що Ваша електронна петиція під назвою «Розпуск виконкому Сумської міської ради», розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» і яка в установлений строк набрала необхідну кількість підписів, розглянута відділом організаційно-кадрової роботи Сумської міської ради.

На виконання пункту 4.5 Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 25.10.2017 № 2692-МР, підготовлено відповідний проект рішення Сумської міської ради.

В.о. міського голови
з виконавчої роботи В.В. Войтенко