Надземный пешеходный переход возле McDonald's

Прошу Вас рассмотреть установку возле McDonald's не СВЕТОФОРА а НАДЗЕМНОГО ПЕШЕХОДНОГО ПЕРЕХОДА, так как установка светофора на этом перекрёстке только усложнит движения ТС.

За результатом розгляду петиції з ініціативою будівництва пішохідного переходу біля закладу громадського харчування McDonald’s повідомляємо наступне.

Проблема врегулювання пішохідно-транспортного руху на зазначеному перехресті не є локальною, а складовою комплексної транспортної схеми центральної частини міста, яка є складовою затвердженої містобудівної документації.

В минулі роки спеціалістами пропонувались варіанти вирішення питання через будівництво тунелю від міського парку ім. І.М. Кожедуба до вулиці Кооперативної, пішохідного мосту від універмагу «Київ» до вулиці Козацький вал, впровадженням декількох схем організації дорожнього руху.

Основні принципи і напрямки планувальної організації території, організації вулично-дорожньої ї транспортної мережі визначає генеральний план населеного пункту. Затвердженою містобудівною документацією (генеральний план, план зонування території м. Суми) не передбачено будівництво надземного пішохідного переходу біля зазначеного закладу громадського харчування. Вдосконалення транспортної схеми і доцільність будівництво надземного переходу можливо розглядати на наступному етапі розробки містобудівної документації.

Граничні відстані між пішохідними переходами встановлені в державних будівельних нормах «Планування і забудова міських і сільських поселень» (ДБН 360-92**). Пішохідні переходи через магістральні дороги і вулиці загальноміського значення регульованого руху, які влаштовуються в одному рівні з проїжджою частиною, необхідно розміщувати не менше 300 м один від одного, а через магістральні вулиці районного значення - не менше 250 м». Зазначена ділянка є магістральною вулицею загальноміського значення. Відстань між пішохідними переходами на Покровській площі і будинком зв’язку орієнтовно - 290 м.

З урахуванням існуючої містобудівної ситуації, будівництво надземного пішохідного переходу неможливе.

Петицію підписали 292 особи з 250 необхідних.