+ ще 161 громадa!

Заборонити гральний бізнес в місті Суми

ІНШІ

Незаконне ведення грального бізнесу – один з небезпечних злочинів у сфері господарської діяльності. Ще у 2009 році Верховна рада прийняла Закон “Про заборону грального бізнесу в Україні”. Незважаючи на правову заборону, гральні заклади продовжують і далі функціонувати, у тому числі й нелегально під виглядом Інтернет-кафе та покерних клубів.

Законодавці власноруч створили юридичну лазівку для нелегалів — відокремили з грального бізнесу лотереї, не давши їм ані визначення, ані передбачивши механізми їхнього регулювання.

І ось під вивісками "Лото" або навіть "Державна лотерея", що майоріють скрізь — у великих містах і дрібних селах, ховаються ті самі нелегальні гральні зали автоматів.

Тому представники громади м.Суми, якім не байдужа доля нашого міста, бажають закриття цих так званих гральних закладів за допомогою міської адміністрації, що має право на офіційному рівні заборонити цей нелегальний гральний бізнес в м. Суми.

На підставі вищевикладеного, пропоную провести громадські слухання щодо доцільності існування в м. Суми закладів під вивесками "Лото", "Державне лото" "Космолот" та інші, та в майбутньому прийняти рішення про заборону вищевказаних закладів на території м. Суми взагалі.

Повідомляємо, що спеціалістами відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської міської ради розглянуто електронну петицію про заборону грального бізнесу в м. Суми, розміщену на порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1179) та підготовлено відповідний проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради, який буде розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради.
Про день та час засідання виконавчого комітету Вас буде проінформовано.
Відповідальна особа: Кацов Анатолій, тел. 700-519.

***
Інформуємо, що 14 серпня 2018 року відбулося засідання виконавчого комітету Сумської міської ради, під час якого розглянуто електронну петицію: «Щодо заборони грального бізнесу в місті Суми».
Рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 14.08.2018 № 456 «Про розгляд електронної петиції Шевченка Володимира Володимировича про заборону грального бізнесу в м. Суми» відмовлено у підтриманні електронної петиції про заборону грального бізнесу в м. Суми, розміщеної на порталі «Єдина система місцевих петицій» (http://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1179), оскільки гральний бізнес в Україні заборонено Законом України «Про заборону грального бізнесу в Україні».
З змістом рішення можливо ознайомитися на офіційному сайті Сумської міської ради.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.