Чиновника на велосипед

ІНШІ

Задля економії бюджетних коштів та пропоганди здорового способу життя забов'язати сумського міського голову та його заступників у весняно-осінній період приїздити/приходити на работу на велосипедах чи пішки.

Качанову О.В.
o.kachanov@ukr.net

За результатами розгляду вашої петиції «Чиновника на велосипед»: «Задля економії бюджетних коштів та пропаганди здорового способу життя зобов’язати Сумського міського голову та його заступників у весняно-осінній період приїздити/приходити на роботу на велосипедах чи пішки» повідомляємо наступне.

Щодо економії бюджетних коштів.
З метою впорядкування використання службових автомобілів виконавчого комітету Сумської міської ради, економного витрачання бюджетних коштів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 р. №848 «Про впорядкування використання легкових автомобілів бюджетними установами та організаціями» міський голова прийняв розпорядження від 25.06.2018 № 228-Р «Про порядок використання службового автомобільного транспорту виконавчого комітету Сумської міської ради», в якому передбачено використання службових автомобілів для поїздок пов’язаних із службовою діяльністю посадових осіб виконавчого комітету Сумської міської ради здійснюється в межах встановлених лімітів та бюджетних асигнувань передбачених кошторисом установи.

Щодо пропаганди здорового способу життя, який є способом життя окремої людини з метою профілактики хвороб і зміцнення здоров’я, то відповідно до пункту «а» статті 10 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» громадяни України зобов’язані піклуватись про своє здоров’я.

Відповідно до Конституції України життя і здоров'я людини визнаються найвищою соціальною цінністю (стаття 3 Конституції України, стаття 201 Цивільного кодексу України).

Також вважаємо за необхідне зазначити, що Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми, зокрема, в частині організації велосипедного руху вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва і реконструкції доріг (ДБН В.2.3-5:2017 «Вулиці та дороги населених пунктів»), які вступають в силу з 1вересня 2018 року, тобто такі зміни підвищать безпеку та комфорт, зокрема, велосипедистів на дорогах та сприятимуть активному розвитку велосипедного руху як альтернатива громадському транспорту.

Оскільки ваша пропозиція є слушною, правовим управлінням готується проект рішення Сумської міської ради щодо розгляду вищезазначеної петиції, який буде розглянутий на найближчій сесії з дотриманням вимог Регламенту роботи Сумської міської ради. Як автор петиції ви будете запрошені на сесію Сумської міської ради і маєте право на співдоповідь. Обов’язковою умовою підготовки проекту рішення є проведення консультації з автором петиції, тому ви можете звернутися до начальника правового управління Чайченко О.В. для її проведення за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, 2, каб. № 87 (тел. 700-630, 066-131-06-50).

Сумський міський голова О.М. Лисенко