Негайний розгляд петицій та відповідні зміни до бюджету вже цього року. Звіт щодо розглянутих раніше петицій

Якщо ви слідкуєте за відповідями міської влади на петиції, то ви помітили, що найулюбленішою відмазкою від петицій є фраза “Повідомляємо, що у поточному році в міському бюджеті не передбачені видатки на капітальний ремонт цих об'єктів благоустрою.”. Також відомим є той факт, що в тому році міська влада не знайшла куди витратити 120 млн. грн., передбачених на розвиток міста, яке в плані комфорту і якості міського середовища знаходиться в жалюгідному стані. Важливі питання, які потребують негайного розгляду і втілення в життя, за старою традицією наших чиновників відкладаються у довгу шухляду. Не зрозуміло чому, депутатська комісія не може зібратися раз на місяць, розглянути поточні питання і запропонувати зміни до бюджету негайно.

Пропонується:

1. Організувати розгляд підтриманих петицій з плануванням бюджету і підготовкою іншої необхідної документації, як мінімум раз у квартал. Результатом розгляду має бути або відхилення пропозиції з детальним обґрунтуванням такого рішення і інформуванням громади міста, або запуск процедури внесення змін до бюджету для початку реалізації запропонованих ідей негайно, а не в наступному році.

2. Підготувати звіт щодо петицій попередніх років і розмістити його на сайті міської ради та передати його в місцеві засоби інформації. Звіт має містити інформацію про те, які пропозиції були підтримані, а які ні і чому; на якій стадії реалізації знаходяться підтримані пропозиції.

Дата створення:

Станом на 17 вересня петицію підписали 151 особа з 250 необхідних.