Чому досі не оголошений тендер на закупівлю тролейбусів за європейські кошти?

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Як відомо, Європейський Інвестиційний банк виділив низці міст кошти на закупівлю транспорта. Суми мають купити за цей кредит 21 тролейбус. Тендер на закупівлю мав бути оголошеним ще в серпні. Між тим, про нього нічого не чути й сьогодні. А вже пройшли і вересень, і жовтень! При цьому гроші не можуть піти на інші потреби: якщо ми не купимо тролейбуси, гроші просто підуть назад в Європу, і сумчани їздитимуть новим транспортом через раз.

Крім того, були припущення щодо того, що виділених коштів вистачило б на більшу кількість транспорту, але це не дозволено договором. Тому пропоную придбати 21 одиницю із:

- gps-трекером;
-wi-fi-роутером;
- відеокамерами - в салоні та в кабіні, оберненої на дорогу (в якості відеореєстратора);
- динаміками - не тільки внутрішніми, а й зовнішніми (щоб оголошувати зупинки пасажирам із зоровими проблемами);
- кондиціонером - не тільки в кабіні, а й у салоні.

За результатами розгляду електронної петиції «Чому досі не оголошений тендер на закупівлю тролейбусів за європейські кошти» інформуємо про наступне.
Тендер на закупівлю тролейбусів за кошти Європейського інвестиційного банку не оголошений у зв’язку з тим, що на даний час не підписана Угода про передачу коштів позики між Міністерством Фінансів України, Міністерством Інфраструктури України, Сумською міською радою та КП СМР «Електроавтотранс». Після факту підписання Угоди буде розпочато процедуру проведення тендеру.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.