Перевірка медичних закладів у місті Суми щодо законності побирання коштів з паціентів

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Пропоную створити комісію за підтримки СМР, з залученям працівників КРУ, інших уповноважених органів та представників громади міста Суми, з метою проведення перевірки медичних закладів міста Суми на дотримання законодавства України щодо наданя послух в державних медичних закладах.

Нікому не є таємниця те, що потрапивши до лікарні досить часто доводиться проходити обстеження (УЗД тощо), або робити додаткові аналізи, які з тверджень працівників лікарень є платні. Однак, досить часто грощі приймаються готівкою, без видачі будь-якого документа з призначеням платежу на рахунок, або до каси закладу. На прохання надати якийсь документ з найменуванням послуги за яку треба сплатити, надаеться квитанція з зазначеною підставою "Добровільне пожертвування" надалі сумма платежу (копія однієї з квитанцій додається до петиціїі) . Одразу отримавши таку квитанцію виникає безліч питань, з яких "Чи насправді лікарні м. Суми на стільки недофінансовані ?" "Чи є такі дії представників лікарень законними в розрізі діючого законодавства?"

Вбачаючи вищевикладане пропоную провести перевірку медичних закладів щодо дотримання норм чинного законодавства в сфері надання медичних послуг в державних медичних закладах. У разі виявлення порушень з боку працівників медичних закладів, надати правову оцінку, та поновити права пацієнтів.

Також, пропуную провести опитування паціентів, що перебували в денних стаціонарах медичних закладів у м. Суми на предмет, які саме послуги надавалися, яка їх вартість, які видані документи. що підтверджують сплату коштів і за що саме.

Шановний Андрію Борисовичу!
На Вашу петицію від 14.11.2018 "Перевірка медичних закладів у місті Суми щодо законності побирання коштів з пацієнтів" повідомляємо наступне.
Порушені у Вашій петиції питання опрацьовані, розроблений та оприлюднений проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради (https://smr.gov.ua/images/documents/Proekty/Vykonkom/2018/12/Petucia_-_finansova_perevirka.doc). Про дату та час проведення засідання виконавчого комітету Сумської міської ради Вас буде повідомлено додатково.