Змінити перевізника на автобусному маршруті 51 на КП Електроавтотранс

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв'язку з постійним порушенням договору про надання послуг з пасажирських перевезень на маршруті номер 51 що з'єднує с.Піщане та м.Суми а саме:
- Неодноразові скарги пасажирів на паління водіїв під час руху, що є порушенням пункту 38 Закону України № 4844-VI про обмеження місць паління тютюнових виробів та постанови Кабінету Міністрів України N176 від від 18 лютого 1997 р. "Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту".
- Постійне порушення графіка руху та невиїзд маршрутних транспортних засобів на маршрут у "години пік" та у вечірню пору доби (останній та передостанній рейси з м.Суми у напрямку Піщаного), що є порушенням пункту 2.3.5 договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми.
- Перевезення пасажирів з порушенням правил безпеки (відсутнє скло розташоване поряд с пасажирським сидінням, відламані від кріплення пасажирські сидіння, неконтрольовані витоки газу з ГБО маршрутних транспортних засобів що неодноразово спричиняли аварійні зупинки транспортних засобів), що є порушенням пунктів 2.3.4 та 2.3.9 договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми та правил Дорожнього Руху України.

- Перевищення дозволеної кількості пасажирів що перевозяться у маршрутному транспортному засобі, встановленої заводом виробником маршрутного транспортного засобу.

У зв'язку з цим просимо прийняти міри для покращення якості перевезень шляхом переведення на обслуговування автобусного маршруту номер 51 на баланс КП "Електроавтотранс" оскільки останній зарекомендував себе як один з найвідповідальніших перевізників у м. Суми та надає найбільш якісні послуги з перевезень пасажирів на міському громадському транспорті порівняно з приватними перевізниками, що обслуговують міські маршрути, на яких скарги від громадян лунають щодня за багатьма маршрутами.

За результатами розгляду електронної петиції «Замінити перевізника на автобусному маршруті 51 на КП Електроавтотранс» повідомляємо наступне.
Дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах у м.Суми» (зі змінами), яким визначено перелік автобусних маршрутів та кількість автобусів на маршрутах. Відповідно до вимог чинного законодавства перевізник на маршруті визначається за результатами конкурсу, який проводиться Організатором перевезень - виконавчим комітетом Сумської міської ради у відповідності до Закону України «Про автомобільний транспорт» та «Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. №1081 зі змінами та доповненнями.
Визначення перевізника на маршруті № 51 «Піщане – Прокоф’єва» проведено відповідно з Умовами проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми, затвердженими рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 22.11.2017 № 619. Дія договору на перевезення №241/26-18 від 07.05.2018, який укладено за результатами конкурсу за затвердженими вищезгаданим рішенням умовами, закінчується у 2023 році. Дострокове розірвання договору можливе лише при порушенні перевізником умов договору, які підтверджені належними чином. Тобто заміна перевізника на маршруті можлива після закінчення терміну дії чинного договору або при достроковому його розірванні.
Таким чином, вирішення порушеного питання здійснюється міською владою відповідно до вимог чинного законодавства.