Створити тролейбусний маршрут Аеропорт-Центральний ринок-Залізничний вокзал-вул.Черепіна-вул.Харківська-Аеропорт.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Я пропоную зробити таких два тролейбусні маршрути який буде ходити через Центральний ринок и т.д. А інший буде ходити навпаки церез вул. Харківська и т.д. Добре було, якщо пустили ці тролейбусні маршрути з 5:00-23:00 і вони ходили в робочі та вихідні дні.

За результатами розгляду електронної петиції «створити тролейбусний маршрут Аеропорт – Центральний ринок – Залізничний вокзал – вул.Черепіна – вул.Харківська - Аеропорт» інформуємо про наступне.
Маршрути руху тролейбусів затверджені рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м. Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами). Даним рішенням передбачено, що обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність необхідної кількості водіїв тролейбусів на маршрути міста тимчасово виходять 50 – 52 тролейбуси. В той же час слід мати на увазі, що вищезгаданий маршрут несуттєво, потенційно може покращити рівень якості обслуговування пасажирів але суттєво дублюватиме трасу тролейбусних маршрутів №№ 15 та 15А при прямуванні пасажирів з вул. Харківської до Центрального ринку та тролейбусні маршруті №№ 3, 4 при прямуванні із Аеропорту до Залізничного вокзалу. З огляду на це, та з врахуванням негативного впливу на інтенсивність транспортних потоків, організація нового маршруту є недоцільною.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати у поточному році 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII.
Також для забезпечення необхідної кількості водіїв КП СМР «Електроавтотранс» 04.02.2019 заплановано початок навчання групи по підготовці водіїв тролейбусів.
Таким чином, вирішення порушеного питання здійснюється міською владою відповідно до вимог чинного законодавства.