+ ще 172 громади!

Троллейбус напрямом Героев Крут-Аеропорт

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

За проханням мешканців міста Суми пропоную відновити троллейбус маршрутом Героїв Крут - Аеропорт. По маршруту розташовані торгові центри "Лавина" і "Мануфактура", навчальні заклади Сумський будівельний коледж, Сумський національний аграрний університет, кадетський корпус. Також дитяча стоматологія.

За результатами розгляду електронної петиції "відновити тролейбус за маршрутом Героїв Крут - Аеропорт" інформуємо про наступне.
На сьогодні, дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016 р. №333 "Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м. Суми КП СМР "Електроавтотранс" (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусів на маршрутах. Даним рішенням передбачено тролейбусний маршрут № 14 "Героїв Крут - Аеропорт" з 4 одиницями тролейбусів на маршруті.
Всього, відповідно до рішення, обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах щоденно здійснюють перевезення 48-50 тролейбусів. Додаткове введення в дію 4 тролейбусів на маршруті №14 призведе до зменшення кількості тролейбусів на інших маршрутах та погіршить якість обслуговування пасажирів через збільшення інтервалів руху. Тому на маршруті №14 тимчасово перевезення не здійснюються.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту "Оновлення рухомого складу КП "Електроавтотранс" в м. Суми". Це надасть можливість придбати у наступному році 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом "Міський громадський транспорт України" відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII.
Також для забезпечення необхідної кількості водіїв КП СМР "Електроавтотранс" до кінця поточного року планується набрати третю групу по підготовці водіїв тролейбусів.
Вирішення даного питання можливе лише при поповненні парку КП СМР "Електроавтотранс" новими тролейбусами та забезпеченні необхідною кількістю водіїв.