+ ще 172 громади!

Безпритульні тварини -Хіммістечко.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, який знаходиться на вулиці Серпнева, 14, відвідує велика кількість дітей дошкільного та шкільного віку. Поряд знаходиться школи № 26, № 27. Уже декілька років, жителі мікрорайону не можуть вирішити питання безпритульних тварин, які мешкають поряд з цими навчально-виховними закладами. Тварини періодично стають агресивними, є досить багато випадків , коли вони нападали на перехожих, в тому числі неповнолітніх дітей. Ситуація ускладнюється тим, що в цьому районі виявлено труп лисиці, хворої на сказ. Попередження про карантинні обмеження розповсюждуються в месенджерах серед шкільних груп.

Пропозиція: визначити безпечне місце перебування безпритульних тварин. Забезпечити безпеку дітей.

Шановна Ірино Вікторівно!
На Вашу електронну петицію щодо визначення місця перебування безпритульних тварин у місті Суми та інших питань, повідомляємо наступне.
Згідно рішення Сумської міської ради від 26 жовтня 2019 року №1261-МР у нашому місті було створено комунальне підприємство «Центр догляду за тваринами» СМР, а у березні 2018 року це підприємство отримало в постійне користування земельну ділянку по вул. Р.-Корсакова, 1 під розміщення притулку для безпритульних тварин.
На теперішній час в цьому притулку на тимчасовій основі перебуває до 30-ти голів безпритульних тварин. На жаль, збільшення кількості таких тварин у цьому притулку є проблематичним, оскільки можливості міського бюджету та КП «Центр догляду за тваринами» СМР обмежені.
Крім того, інформуємо Вас, що зазначене вище підприємство здійснює періодичний моніторинг ситуації з безпритульними тваринами житлового масиву «Хіммістечко» та вилучає агресивних тварин для стерилізації та перетримки в притулку.