Звернутися до обласної влади з вимогою відновити сумський аеропорт для сполучення з одним із великих європейських аеропортів

Аеропорт "Суми" - це комунальне підприємство Сумської обласної ради, що витрачає грощі з нульовим результатом. Міська влада має наполягати на його відновленні і має допомогти з цим обласній владі заради мешканців Сум.

В Суми дуже важко та незручно діставатися з інших міст та країн. Це мінус не лише для мешканців міста, але й великий мінус для інвестиційної привабливості всієї Сумської області. Переїзд з Києва на розбитій маршрутці такими ж розбитими дорогами занадто довгий, незручний та відверто шокуючий для іноземців, які б могли інвестувати в наш регіон, але дивляться на нього як на щось дике та занадто далеке. Звичайно, що переліт Суми-Київ сьогодні скоріш за все буде нерентабельним. Але літак 1-2 рази на тиждень до європейського міста, де є великий аеропорт з можливістю пересісти на інші рейси майже в будь-яке інше місто, точно користувався б популярністю, і під'єднав би Суми до всього світу.

Ваша електронна петиція "Звернутися до обласної влади з вимогою відновити Сумський аеропорт для сполучення з одним із європейських аеропортів" розглянута департаментом забезпечення ресурсних платежів Сумської міської ради.
Підготовлено проект рішення Сумської міської ради "Про розгляд електронної петиції Мі Андрія Анатолійовича "Звернутися до обласної влади з вимогою відновити Сумський аеропорт для сполучення з одним із європейських аеропортів"". Наразі проект проходить процедуру візування у виконавчих органах Сумської міської ради. Про розгляд проекту на сесії Сумської міської ради буде повідомлено додатково.