+ ще 172 громади!

Визнати котів частиною екосистеми міста Суми

ЕКОЛОГІЯ

Сьогодні в Україні ведеться невидима для людського ока війна. Війна проти братів наших менших. Будь то дикі тварини, яким не солодко навіть в їх природньому середовищі через постійні полювання, цькування та знущання над ними у цирках ,притравочних станціях, контактних зоопарках та готельно-ресторанному бізнесі, але найбільше страждають безпритульні тварини в містах та селах. Вони не винні в тому, що з‘явилися на світ, не винні в безвідповідальності нас, людей, які сотнями позбуваються своїх домашніх улюбленців, тим самим останні поповнюють ряди безхатченок. Такі коти та собаки викликають роздратування жителів, їх труять та калічать. Суми не є вийнятком сумної статистики по Україні. В сучасному світі, де тварин труять медичними препаратами, після чого нещасні помирають болісною смертю, їх навмисно переїжджають автомобілями,замуровують живцем в підвалах, викидають в пакунках на смітники, для здорового соціуму має бути не припустимою така поведінка! Простіше за все спіймати котів,які знаходяться постійно в тісному контакті з людиною, вони все ще вірять в добро та з радістю підходять в надії, що їх нагодуюють чи пригорнуть.Але сьогодні
занадто багато стало психічно- хворих людей, які бажають самоствердитися за рахунок знущання над слабшими.
Беручи за зразок досвід Львова, Києва, Полтави, Харкова та багатьох інших міст України, де котів вже визнали частиною екосистеми міста, необхідно і нам стати на захист котів, забезпечивши їм свободу проживання у нашому місті. Бо місто на 100% є екосистемою, тобто системою, в якій поєднуються живі організми. Визнання котів частиною екосистеми потрібно, перш за все, людям! Коти в містах жили і будуть жити, питання тільки в нашому до них ставленні. Якщо ми вилучимо з величезної екосистеми цей вид тварин, буде популяційний вибух серед гризунів, зміна поведінки вуличних собак. У холодну пору року вуличні коти гріються в підвалах і на горищах, але, як показує сьогодення, саме через це вони і гинуть, тому що люди нерідко замуровують тварин живцем всередині. Щоб вуличні коти були в безпеці, а також могли спокійно пережити холоди, в багатьох містах України пропонують оголосити їх частиною екосистеми міста і, як наслідок, надати їм відповідний захист.
Разом з цим, потрібно приділити увагу гуманному регулюванню численності котів - їх стерилізації. Також пам'ятаємо про необхідну вакцінацію!
З метою реалізації даної петиції просимо рішенням Сумської міської ради визнати котів частиною екосистеми міста Суми. Внести відповідні зміни в нормативно-правові акти( рішення,розпорядження смр), які будуть регулювати питання визнання котів частиною екосистеми міста та будуть допомагати у вирішенні проблем що можуть з‘являтися при співіснуванні людей та котів.

Шановна Юліє Вікторівно!
На Вашу електронну петицію щодо необхідності визнання котів частиною екосистеми в місті Суми, повідомляємо наступне.
Рішенням Сумської міської ради від 19 серпня 2015 року №4734-МР в нашому місті були затверджені Правила утримання тварин у м. Суми, згідно яких коти в рівній мірі визнані як домашніми тваринами, так і тваринами, які потребують відповідного утримання, захисту та поводження.
Якщо Ви вважаєте, що дії цих Правил відносно котів не достатньо, то Вам потрібно звернутись в каб. №299 департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради по вул. Горького, 21 (тел. 700-597) для опрацювання пропозицій по можливим внесенням поправок та змін до зазначеного вище регуляторного документу.

Петицію підписали 371 особа з 250 необхідних.