Заборонити незаконну прокурорську застройку землі під дитячий садок! І побудувати дитячий садок!

На 12-ому мікрорайоні влада давно обіцяла побудувати новий дитячий садок! Адже цей район набагато збільшився за 30 років його існування. Збільшилась і кількість молодих сімей з дітьми. І тому замало одного садочка, у якому беруть тільки 60 діток на рік (і то частіше всього "по блату"). І на даний момент єдине вільне місце під садочок тепер вирішили віддати прокурорам. Де ж справедливість? "Бідним" прокурорам ніде жити? А діти обійдуться?
Будуйте те, що обіцали - дитячий садок! А прокуратура "обійдеться" без цієї ділянки землі.

Ваша електронна петиція, що розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» (http://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1576) «Заборонити незаконну прокурорську застройку землі під дитячий садочок! І побудувати дитячий садочок!» розглянута Управлінням архітектури та містобудування Сумської міської ради спільно з Управлінням державного архітектурно – будівельного контролю Сумської міської ради в межах повноважень та врегульовано питання щодо місця розташування проектуємого дитячого садка.
Рішенням Сумської міської ради від 19 серпня 2015 року № 4742-МР було доручено департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради здійснити заходи з організації розроблення містобудівної документації «Детальний план території 12-го мікрорайону у м. Суми». Зазначене рішення не було виконано своєчасно і потребувало внесення змін.
За ініціативи Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради було прийнято рішення Сумської міської ради від 25 липня 2018 року
№ 3682-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 серпня 2015 року № 4742-МР «Про розроблення містобудівної документації «Детальний план території 12-го мікрорайону у м. Суми». Пунктом 2 цього рішення Управління визначено замовником розроблення детального плану території 12-го мікрорайону. На сьогодні розроблення проекту зазначеної містобудівної документації у стадії завершення і потребує проведення процедури щодо його затвердження в установленому порядку.
На земельній ділянці зазначеній в петиції проектом детального плану території передбачено розміщення багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями закладу дошкільної освіти. Це відповідає пункту 6.1.5. Державних будівельних норм ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» де зазначено, що допускається розміщення в житлових будинках першої категорії закладів дошкільної освіти. Земельна ділянка, на якій розташований заклад дошкільної освіти, вбудований або прибудований до житлового будинку, повинна бути відокремлена огорожею і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку, що передбачено. В проекті детального плану території наведено розрахункові показники нормативної забезпеченості об’єктами громадського обслуговування населення, в т. ч. кількістю місць в закладах дошкільної освіти.
Місце розміщення дитячого садка в ХІІ мікрорайоні згідно проекту детального плану території передбачено на іншій ділянці по вул. Інтернаціоналістів, 35. Для його проектування Управлінням надано управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради містобудівні умови та обмеження від 21.12.2017 № 125/08.01.01-13 (зі змінами від 03.10.2018 № 95/08.01- 12).
На підставі звернення начальника управління містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації від 25.02.2019 року управлінням державного архітектурно – будівельного контролю Сумської міської ради розпочато заходи щодо проведення позапланової перевірки правомірності забудови земельної ділянки за адресою м. Суми, вул. Інтернаціоналістів, 35.

Петицію підписали 333 особи з 250 необхідних.