Встановити світлофор на вул. Петропавлівська (район шк.№2)

Звертаюся до всіх батьків, діти яких щодня ходять страшною дорогою до школи №2, по вул. Петропавлівська, біля заводу Горобина. Моя дитина вже отримала стрес від такого пішохідного переходу, але дякувати Богу, що все обійшлося тільки переляком. 28.02.19 сталася аварія: на пішохідному перехресті ледь не збили дівчинку на очах у багатьох свідків. Моя дитина не перша, яка постраждала на цьому перехресті.
Моя пропозиція - встановити світлофор або "лежачого поліцейського" на перехресті по вул. Петропавлівська, біля заводу Горобина, шк. №2.
Хто, як не ми (батьки), повинні захищати своїх дітей від покалічення або, боюся навіть подумати, від смерті. Я закликаю вас не бути байдужими до цієї ситуації!

Ваша електронна петиція, розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» щодо встановлення світлофору або «лежачого поліцейського» на перехресті вул. Петропавлівська та вул. Богдана Хмельницького розглянута в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.
Повідомляємо, що встановлення світлофорних об’єктів регламентується ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки», які є обов’язковими.
За інформацією управління патрульної поліції в Сумській області, нерегульований пішохідний перехід на вищезазначеному перехресті не є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод, а також, умови, передбачені п.7.10. вищевказаного Державного стандарту в зазначеному місці не виконуються. Тому через відсутність підстав неможливо улаштувати світлофорний об’єкт на перехресті вул. Петропавлівська та вул. Богдана Хмельницького.
Щодо облаштування вказаної ділянки пристроєм примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки типу «лежачий поліцейський» повідомляємо наступне. Відповідно до положень «Генерального плану м. Суми» вул. Петропавлівська віднесена до магістральних вулиць районного значення, а згідно з п. 5.7. ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах», встановлення елементів примусового зниження швидкості на магістральних вулицях заборонене.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.