Будівництво памп-треку

Памп-трек-спеціальна велосипедна траса, що представляє собою чергування ям, купин і контр-уклону і не містить рівних ділянок. Особливість памп-треків полягає в тому, що набір і підтримка швидкості здійснюється не за рахунок обертання педалей, а за допомогою спеціальної техніки проходження ( «прокачування») хвиль - в ями велосипед «втискається», на купині «розслабляється». Траса зазвичай має відносно невелику довжину (десятки метрів) і робиться кільцевою. Можливі розвилки і перехрестя для організації різноманітних маршрутів проходження.
Для катання на памп-треку найкраще підходять легкі, дьортові, гірські велосипеди або BMX,а також ролики,скейти,самокати тощо.
Змагання передбачають проходження певного маршруту на трасі за мінімальний час.
В останні роки в Україні спостерігається швидкий розвиток екстремальних видів спорту, включаючи катання на скейтборді, роликах і BMX велосипеди. Ці види спорту привертають все більше число молодих людей, збільшення кількості та підвищення якості проведення змагань і шоу. Українські екстремали починають добиватися успіху в міжнародних змаганнях. На жаль, для занять цими видами спорту потрібні спеціально підготовлені місця – памп-треки.
У зв'язку з відсутністю можливостей тренуватися професіоналам та розважатися всім охочим на підставі Закону про місцеве самоврядування ст.32 п.9 від імені всих екстремалів та мешканців нашого міста прошу Вас побудувати папм-трек в парку ім.Кождуба(як приклад). Створення такого майданчика буде дуже корисно для всього міста. До цих пір, через нестачу спеціально розроблених місць для людей, що їздять на скейтбордах, роликах і BMX на площах і вулицях,це часто сприяє швидкому руйнуванню стін, бордюрів і тротуарів. Наявність памп-треку була б ідеальною для скейтбордингу, BMX і роликів. Маючи місце для спорту, молоді люди не будуть вдаватися до алкоголю, тютюну та інших наркотиків. На памп-треку можуть бути організовані змагання.А це підвищить туристичну привабливість та престиж нашого міста.
Вже дуже багато міст переконалися в необхідності мати дану споруду і успішно релізували цю ідею,ні разу не пожалкувавши.
Я переконаний,що мешканці м.Суми та особисто мер Олександр Лисенко підтримають таку ініціативу і сподіваюсь на позитивне рішення по даній петиції.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 26 квітня петицію підписали 142 особи з 250 необхідних.