+ ще 172 громади!

Сонячна та вітрова електростанція

Створити в Сумах сонячну і вітрову електростанцію для того щоб знизить оплату за СУМИОБЛЕНЕРГО (Енер СУМИ) в Сумах.
Вітряки можна установити на столБбах городського освещенія. А получену енергію от ветра і сонця направляти в Енера Суми (СУМИОБЛЕНЕРГО).

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Створити сонячну і вітрову електростанцію для того, щоб знизити оплату за Сумиобленерго (Енер Суми) в Сумах», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1607), повідомляємо наступне.
Найбільш привабливими регіонами для використання енергії вітру є узбережжя Чорного та Азовського морів, гірські райони тимчасово окупованої АР Крим, територія Карпатських гір, Одеська, Херсонська та Миколаївська області.
Щоб найкраще використати вітряну енергію, важливо досконало розуміти добові та сезонні зміни вітру, зміну швидкості вітру в залежності від висоти над поверхнею землі, кількість поривів вітру за короткі відрізки часу, а також статистичні дані хоча б за останні 20 років.
Основними недоліками вітроенергетики є великий термін окупності, висока вартість, шум, а також безпосередньо в місті Суми - несталість та нерегульованість вітрового потоку.
Щодо будівництва сонячної електростанції (СЕС) повідомляємо, що на сьогодні сонячна енергетика широко застосовується у випадках, коли малодоступність інших джерел енергії в сукупності з достатньою кількістю сонячного випромінювання виправдовує її економічно.
Але слід сказати і про її недоліки. По-перше, для сонячної енергетики потрібне використання великих земельних площ під електростанції. По-друге, СЕС не працює вночі і недостатньо ефективно працює у ранкових і вечірніх сутінках. При цьому пік споживання електроенергії припадає саме на вечірні години. Крім того, потужність електростанції може стрімко і несподівано коливатися внаслідок змін погоди.
Крім того, на сьогоднішній день в Україні будівництво вітрових та сонячних електростанцій є дорогими проектами, орієнтовна вартість яких сягає мільйонів гривень.
Таким чином, з наведеного вбачається, що виконавчим органом ради – департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради розглянуто в установленому порядку вказану електронну петицію, але враховуючи всі недоліки та відсутність фінансування в поточному році можливість виконання вищевказаних робіт за кошти міського бюджету відсутня.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.