Облаштування зупинки по вул. Металургів

По вулиці Металургів в напрямку автовокзалу і проспекту Курського зупинка знаходиться в жахливому стані: відсутній тротуар між пішоходним переходом та зупинкою, автобуси приватних перевізників висаджують пасажирів на дорогу або в бруд. Ширина посадкового майданчика, де зупиняються автобуси та тролейбуси КП завширшки трохи більше метра, майже всю площу майданчика займає кіоск, що значно заважає посадці-висадці пасажирів.
Вимагаю будівництва тротуару і нового посадкового майданчика, демонтажу МАФ-а і встановлення сучасної зупинки, а також обладнання пандусів для безперешкодного доступу до зупинки з пішохідного переходу.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Облаштування зупинки по вул. Металургів», розміщеної на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1615), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці бажають виконати роботи з будівництва тротуару і нового посадкового майданчика, демонтажу МАФ і встановлення сучасної зупинки, а також обладнання пандусів для безперешкодного доступу до зупинки з пішохідного переходу по вул. Металургів.
Інформуємо, що видатками міського бюджету на поточний рік передбачено кошти на капітальний ремонт об’єкту благоустрою – зупинки громадського транспорту № 170 «вул. Металургів» по вул. Металургів. На даний час департаментом опрацьовується питання розробки проектно-кошторисної документації, після погодження якої будуть розпочаті роботи по демонтажу МАФів та влаштуванню павільйону з замощенням посадкового майданчика тротуарною плиткою.
Щодо улаштування тротуару повідомляємо, що на теперішній час титульний список по улаштуванню нових та розширенню існуючих тротуарів, пішохідних та велосипедних доріжок на 2019 рік затверджено, але, на жаль, у зв’язку з обмеженими лімітами фінансування будівельної галузі на 2019 рік, в департаменті не має фінансової можливості виконати капітальний ремонт тротуару на вищезазначеній ділянці по вул. Металургів в поточному році.
Таким чином, при наявності економії коштів після проведення робіт по ремонту об’єктів комунального господарства та благоустрою, передбачених планом фінансування на поточний рік, або у разі виділення додаткових коштів на катальний ремонт тротуарів по м. Суми, департаментом буде опрацьовано питання замовлення проектно-кошторисної документації на улаштування тротуару на зазначеній ділянці по вул. Металургів.

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.