+ ще 184 громади!

Проти забудови історичної частини Сум - Театральної площ

Багаторівнева парковка у зеленій зоні парку імені Кожедуба, а фактично у його старій частині – верхній алеї парку Ліщинських, заснованому у 1908 році. Таке будівництво передбачене проектом реконструкції Театральної площі, який переміг на архітектурному конкурсі. Жителі прилеглих будинків, архітектори та керівництво художнього музею категорично проти.
Прошу підтримати петицію, про збереження історичного центру Сум: спільно виступити проти забудови магазинів і багаторівневаої парковки на Театральній площі, вимагаючи реставрацію фонтанів і збереження скверу. Поверніть місту історичне обличчя!

Управлінням архітектури та містобудування, що здійснює повноваження з надання вихідних даних – містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва, за дорученням першого заступника міського голови розглянуто Вашу електронну петицію «Проти забудови історичної частини Сум – Театральної площі».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Згідно з розділом 4 Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 25.10.2017 №2692-МР, Управлінням підготовлено та візується проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про розгляд електронної петиції Нагорної Марини Юріївни «Проти забудови історичної частини Сум – Театральної площі» у двох редакціях.
Проект рішення буде оприлюднено на офіційному порталі Сумської міської ради в установленому порядку.
Вас буде додатково повідомлено про дату розгляду зазначеного проекту рішення та запрошено на засідання виконавчого комітету Сумської міської ради електронним листом від управління архітектури та містобудування.

***
На Вашу електронну петицію «Проти забудови історичної частини Сум – Театральної площі» управління архітектури та містобудування Сумської міської ради (далі Управління) в межах повноважень повідомляє наступне.
Управлінням відповідно до пункту 4.3. Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 25 жовтня 2017 року № 2692-МР (далі – Порядок) був підготовлений проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради «Про розгляд електронної петиції Нагорної Марини Юріївни «Проти забудови історичної частини Сум – Театральної площі».
Членами виконавчого комітету Сумської міської ради 21.05.2019 зазначений проект рішення був відхилений (не було отримано необхідної кількості голосів).
Відповідно до пункту 27 розділу 8 Регламенту роботи виконавчих органів Сумської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 16.05.2019 №250, Управлінням підготовлений новий проект рішення.
Після проходження процедур погодження, оприлюднення, розгляду проекту рішення на засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради копія рішення буде надана у встановленому порядку через управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Сумської міської ради.
Також повідомляємо, що у відповідності до статті 18 Закону України «Про звернення громадян» Ви маєте право бути присутньою при розгляді електронної петиції, про дату розгляду Ви будете повідомлені додатково.

***
На засіданні виконавчого комітету Сумської міської ради прийнято рішення від 23.07.2019 №420 "Про розгляд електронної петиції Нагорної Марини Юріївни "Проти забудови історичної частини Сум - Театральної площі".
Ураховуючи результати відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції забудови та благоустрою площі Театральна в м. Суми, проведеного згідно з рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 09.10.2018 №548 (зі змінами), якими переможця конкурсу не визначено, а конкурсна пропозиція, що зайняла друге місце, має концептуальний характер і не передбачає згідно з умовами конкурсу її повної реалізації, не підтримувати електронну петицію Нагорної Марини Юріївни "Проти забудови історичної частини Сум - Театральної площі", як таку, що не має правових підстав для вжиття заходів щодо заборони будівництва, не передбаченого проектною документацією, та позбавляє орган місцевого самоврядування, як власника об'єкту, права на його реконструкцію, покращення його зовнішнього вигляду та пристосування до сучасних умов.
Рішення від 23.07.2019 №420 оприлюднено на офіційному порталі Сумської міської ради в установленому порядку.