Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста

ІНШІ

Розвинуті країни одностайно виступають проти знущання над живими істотами. Світова спільнота закликає відмовитися від використання тварин у циркових номерах. На сьогоднішній день закони, що забороняють чи обмежують залучення тварин до циркових постановок, діють в Австрії, Великобританії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, багатьох штатах США та ще в кількох десятках країн.

Чому розвинуті країни неодмінно приходять до цього рішення?
Справа в тому, що тварини, яких прийнято називати артистами, насправді проводять життя, мов заручники або раби. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. А умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в'язниці. Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену ― неймовірного стресу. В цирку тварин часто називають друзями. Та чи виходять на арену з друзями, тримаючи в руках батіг чи палку з крюком? Навряд.

Жодні перевірки не можуть вирішити жахливу проблему. Це під силу лише повній забороні використання тварин в цирках.

Більше того, на думку психологів, цирк із тваринами створює у дітей хибну картину світу, в якій дорослий має домінувати над тваринами та усіма слабкішими істотами. Навіть якщо це потребує болючого удару батогом.

Заборонивши використання тварин у цирках, ми залишимо позаду минуле і продовжимо рух до майбутнього, де немає місця жорстокості.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції «Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста» повідомляємо наступне.
Правовим управлінням Сумської міської ради опрацьовано нормативно-правове регулювання на території держави питання щодо можливостей заборони використання тварин у цирках та інших атракціонах з тваринами. Підготовлено відповідний проект рішення «Про заборону пересувних цирків та інших атракціонів з тваринами на території міста Суми» у двох редакціях на найближчу сесію Сумської міської ради згідно регламенту її роботи. Про час та місце розгляду проекту рішення Вас буде повідомлено додатково.

***
Повідомляємо, що за результатами розгляду поданої Вами електронної петиції "Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста", розміщеної на порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1619), Сумська міська рада прийняла рішення від 05 червня 2019 року №5126-МР "Про розгляд електронної петиції Вареник Антоніни Олександрівни "Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста" (додається).