Проти розгляду петиції за встановлення платного проїзду для пенсіонерів за віком в години пік. Надалі продовжити забезпечення підтримки та соціального захисту осіб похилого віку.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Пропонуємо владі не розглядати петицію №1611 про встановлення платного проїзду для пенсіонерів за віком в години пік.
Безоплатний проїзд для пенсіонерів надає можливості забезпечення підтримки та соціального захисту осіб похилого віку. Це особливо важливо в умовах істотного зменшення пенсійного забезпечення та зростання цін і тарифів. Рівень пенсій повинен відповідати рівню цін і тарифів. Використання пенсіонерами транспорту в якому запроваджено безоплатний проїзд є вимушеним за умов обмеження видів і кількості такого транспорту, бо на маршрутках вони не їздять - дорого та ще й незручно. Наприклад, у Харкові проїзд у маршрутках для пенсіонерів є безкоштовним Зараз навіть виклик лікаря додому є практично неможливим, то в який же ще час, якщо не зранку їхати до лікаря чи на здачу аналізів. Давайте збережемо для старих і вже не дуже здорових людей ще й можливість пересування.
Питання можливості перевезення пасажирів у години пік треба вирішувати шляхом відповідного коригування графіків руху транспорту КП СМР «Електроавтотранс» в години пік, розвитку і збільшення кількості рухомого складу КП СМР «Електроавтотранс», що безумовно треба вирішувати через витрати бюджету міста та шляхом розвитку міського господарства і в тому числі КП СМР «Електроавтотранс».

Дата створення:

Станом на 25 червня петицію підписали 58 осіб з 250 необхідних.