Закупити машини для прибирання піску та пилу з доріг

Після зими всі дороги Сум засипано піском. Часто солідний шар піску та пилу майже повністю закриває одну з трьох смуг руху. Все це підіймається в повітря і потрапляє нам у легені.

У 2019 році в місті Суми цей бруд до сих пір прибирають комунальники з лопатами. Бригади з 4-8 людей, трактора та самоскида рухаються зі швидкістю равлика. Якщо пощастить, до зими вони приберуть центральні вулиці, але точно не встигнуть прибрати другорядні. Крім того, враховуючи зарплати цих людей та кошти на техніку, такий спосіб прибирання є викиданням грошей на вітер. Іноді “прибирання” зводиться до того, що трактор зі щітками просто підіймає бруд у повітря.

Потрібно:

Негайно закупити великогабаритні машини-пилососи для прибирання автомобільних доріг, та невеликі машини-пилососи для прибирання другорядних доріг та пішохідних зон.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Закупка машини для прибирання піску та пилу з доріг", розміщеної на веб-порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1646), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці бажають закупити великогабаритні машини-пилососи для прибирання автомобільних доріг та пішохідних зон.
Інформуємо Вас, що видатками міського бюджету у поточному році не передбачена закупівля машин-пилососів для прибирання автомобільних доріг для КП "Щляхрембуд" СМР. Пропозиція щодо придбання цієї техніки буде направлена до профільних депутатських комісій при формуванні бюджетного запиту на 2020 рік.