Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров`я міста Суми

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Мені, як громадянці міста Суми, не один раз доводилось проходити лікування у закладах охорони здоров`я міста Суми: починаючи від Сумської міської дитячої клінічної лікарні святої Зінаїди (де в минулому році нарешті зробили ремонт та замінили старі радянські ліжка, подушки та ковдри) й у лікарнях для дорослого населення, а саме Гінекологічному відділенні Сумського пологового будинку №1 та в КУ «Сумська міська клінічна лікарня №1»( в останній цього року).
Якщо в КУ «Сумська міська клінічна лікарня №1» хоча б зроблені ремонти в палатах й стоять нові ліжка, але подушки й повдри на них для перебування в стціонарі хворих сумчан й досі радянського зразка (по їх вигляду й користуються ними вже не перший десяток років); то у Гінекологічному відділенні Сумського пологового будинку №1 й досі радянські ліжка із сітки й така сама проблема з ковдрами та подушками. Там лікуються майбутні мами та лежать вагітні жінки на збереженні.
Пропозиції щодо вирішення до міської влади:
1) Проінспектувати заклади охорони здоров`я міста Суми та замінити подушки й ковдри.
2) Виділити кошти на заміну старих радянських ліжок з сітки, на яких лежать хворі люди тижнями у стаціонарах Сум.
3) Розпочати ремонт у Гінекологічному відділенні Сумського пологового будинку №1, адже як би не намагались лікарі своїми силами зробити умови перебування в стаціонарі кращими, без втручання влади та залучення коштів на ремонт ситуація не зміниться.
Здоров`я - найважливіший скарб людини. Зробіть, будь-ласка, умови перебування в Сумських лікарнях комфортними для жителів міста!
Додаю фото з Сумської міської клінічної лікарні № 1 зроблені у кінці квітня 2019 року.
Дякую нашим лікарям і персоналу медичних закладів за їх плідну працю й дбайливе відношення до пацієнтів. Ви справді робите все можливе для скорішого одужання сумчан.

Шановна Анно Русланівно!
На Ваше звернення щодо розгляду електронної петиції "Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я міста Суми" повідомляємо наступне.
На сьогоднішній день відділ охорони здоров'я Сумської міської ради підготував проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради "Про розгляд електронної петиції Савченко А.Р. "Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я міста Суми"".
Щодо розгляду проекту рішення про підтримку чи не підтримку електронної петиції Вас буде повідомлено після засідання виконавчого комітету Сумської міської ради.
(Посилання на проект рішення: https://smr.gov.ua/images/documents/Proekty/Vykonkom/2019/06/Savhenko.doc).

Шановна Анно Русланівно!
На Ваше звернення щодо розгляду електронної петиції «Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я міста Суми» повідомляємо наступне.
Виконавчий комітет Сумської міської ради затвердив рішення від 23.07.2019 року №419 «Про розгляд електронної петиції Савченко А.Р. «Покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я міста Суми».
На виконання п.3 даного рішення, відділом охорони здоров’я Сумської міської ради обраховано потребу у коштах на оновлення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів міста. Відповідні листи щодо виділення додаткових коштів направлено до департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради та планово-бюджетної комісії. Про підсумок розгляду зазначених листів Вас буде повідомлено додатково.
Щодо Вашого питання про проведення ремонту в гінекологічному відділенні КНП «Клінічний пологовий будинок» Сумської міської ради.
Будівля, в якій розміщене гінекологічне відділення, є об’єктом культурної спадщини. В 70-х роках ХХ ст. будівля з’єднана переходом по 2-му поверху з новим корпусом пологового будинку. Загальна площа будівлі 2139,9 кв. м.
Дана споруда не відповідає сучасним ДБН.В 2.2.10-2001 «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я» для подальшого розміщення в ній гінекологічного відділення. Наразі розглядається питання перенесення гінекологічного відділення на 3 та 4 поверхи жіночої консультації. На даний час йде розробка проектно-кошторисної документації з реконструкції 3 та 4-го поверхів жіночої консультації під гінекологічне відділення, орієнтовна вартість проекту 192,9 тис. грн. Після розробки проектно-кошторисної документації буде розрахована вартість реконструкції даної будівлі. При наявності повної інформації щодо повної вартості всіх робіт на проведення проектно-кошторисної документації з реконструкції 3 та 4-го поверхів жіночої консультації під гінекологічне відділення та вартості самої реконструкції будуть направлені листи про виділення додаткових коштів.