Відновлення моніторингу GPS у маршрутних таксі

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Відповідно до змін до договору про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми, внесених у 2012 році, право вільного доступу до системи GPS контролю надається Організатору перевезень (тобто, виконавчому комітету Сумської міської ради в особі міського голови).
Окрім того зазначаємо, що в минулому році фізичними та юридичними особами-підприємцями, що надають послуги з перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Суми, відповідно до власних наказів, відомості щодо системи GPS визначено інформацією з обмеженим доступом.
В перспективі, а саме – після проведення транспортного конкурсу у кінці цього року, планується забезпечити роботу cистеми GPS у вільному доступі.
Прошу надати вільний доступ до моніторингу http://sumy.gps-tracker.com.ua/ до початку нового конкурсу ,так як деякі підлеглі перевізників(водії) не дотримуються графіку(до 22:00),а "з`їзджають" з рейсів вже о двадцятій,тим самим не дотримуючись пункту з договору,який складали при встановленні ціни 3грн. Прошу оприлюднити цю петицію!

За результатами розгляду електронної петиції «Відновлення моніторингу GPS у маршрутних таксі» повідомляємо.
Так, правовідносини щодо диспетчеризації маршруту за допомогою засобів GPS урегульовані Договором про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми (далі – Договір). Наразі договірні відносини не регулюють питання відображення продукованої засобами GPS інформації у вільному доступі, а також надання доступу третім особам до «моніторингу GPS».
Як визначено частиною першою статті 651 Цивільного кодексу України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Аналогічну норму закріплено частиною першою статті 188 Господарського кодексу України.
З урахуванням викладеного вище реалізація запропонованого у Вашій електронній петиції є можливою за умови внесення змін до Договору за згодою сторін – виконавчого комітету Сумської міської ради та перевізника.
Зважаючи на соціальну зацікавленість та значимість порушеного Вами питання наразі опрацьовується можливість відображення інформації про рух міського пасажирського транспорту в режимі on-line у відкритому доступі. Такий проект планується реалізувати після проведення транспортного конкурсу у кінці цього року.
Окрім того повідомляємо, що з метою контролю за дотриманням умов Договору, зокрема роботи у вечірній час, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради проводяться перевірки дотримання умов Договорів. Так, за травень цього року відділом було проведено 18 перевірок щодо роботи міського пасажирського транспорту у вечірній час (з 19.00 до 22.00) про що складено відповідні акти. Згідно з умовами Договору зазначені акти було направлено суб’єктам господарювання, що здійснюють організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми для усунення виявлених порушень та письмового повідомлення про це протягом 10-денного терміну з дня отримання актів
У випадках порушень Ваших прав, як користувача послугами міського пасажирського транспорту, просимо Вас звертатися до відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сумської міської ради (майдан Незалежності, 2, каб. 137, тел. 700-668, 700-667) з детальною інформацією щодо виявлених недоліків. Сподіваємось, що таким чином міська влада спільно з мешканцями міста забезпечить належну організацію роботи міського пасажирського транспорту.