+ ще 172 громади!

Розробка програми щодо заміни старих магістралей водопостачання, каналізації, теплопостачання на нові та сучасні, а також реконструкція та модернізація очисних споруд м. Суми

ЕКОЛОГІЯ

Пропоную Сумській міській раді розробити спеціальний план-програму на найближчі 5-10 років щодо заміни старих магістралей водопостачання, каналізації, теплопостачання на нові та сучасні, а так само розробити програму щодо реконструкції очисних споруд в межах всього міста Суми.

Не треба чекати комунальних надзвичайних ситуацій, потрібно модернізувати усю систему комунікацій нашого міста.

Електронна петиція «Розробка програми щодо заміни старих магістралей водопостачання, каналізації, теплопостачання на нові на сучасні, а також реконструкція та модернізація очисних споруд м. Суми» опрацьована в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.
Повідомляємо, шо в 2018 році розроблена та затверджена рішенням виконавчого комітету від 11.12.2018 № 718 «Схема оптимізації системи централізованого водопостачання та водовідведення м. Суми на 2019-2025 роки».
Вищезазначеною Схемою розроблені заходи на період до 2025 року по заміні аварійних та будівництву нових мереж водопостачання та водовідведення по місту Суми та заходи з реконструкції очисних споруд м. Суми на загальну суму 1 888 745,5 тис. грн.
На сьогоднішній день, КП «Міськводоканал» проведені роботи з реконструкції грабельної на очисних спорудах, а також проведена заміна аераційної системи аеротенків та ремонт первинних відстійників. Також, з метою проведення реконструкції та модернізації очисних споруд м. Суми КП «Міськводоканал» виготовлено ТЕО по об’єкту: «Реконструкція міських очисних споруд КП «Міськводоканал» Сумської міської ради. Для вирішення питання фінансування робіт по реконструкції технологічних споруд та обладнання на міських очисних спорудах м. Суми КП «Міськводоканал» приймає участь в програмі енерго- та ресурсозберігаючих заходів Північно Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). Для вжиття необхідних організаційно-правових дій для забезпечення підготовки та реалізації проекту «Модернізація та реконструкція системи водовідведення у м. Суми» прийнято рішення Сумської міської ради від 19 червня 2019 року № 5278-МР.
В поточному році рішенням Сумської міської ради від 27.03.19 № 4783-МР передбачені кошти на фінансування робіт з розробки Схеми теплопостачання міста Суми. Між департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради та Сумським державним університетом укладений договір від 05.06.2019 року № 422-б на розробку Схеми теплопостачання міста Суми (IV етап). Схема теплопостачання міста також передбачає заходи по заміні та модернізації мереж теплопостачання міста на період до 2029 років.

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.