Освітлення території навколо будинків 158/1,158/2,158/3,158/4,160в

Мешканцями, що проживають за адресою вул. Герасима Кондратьєва 158/1, 158/2, 158/3, 158/4, 160В 14.12.2018 року був офіційно надісланий лист Сумському міському Голові Лисенку Олександру Миколайовичу, з проханням вирішити питання з освітленням прибудинкової території за адресою проживання.
Окрім того, за нашим проханням депутат Сумської міської ради VII скликання Рибальченко Ірина Анатоліївна 30.01.2019 р. подавала депутатський запит для вирішення цього ж питання.
Повторно мешканці надіслали лист від 21.03.2019 №Ко-1058/03.02.01-01 Сумському міському Голові Лисенку Олександру Миколайовичу, з проханням вирішити питання з освітленням прибудинкової території за адресою проживання.
Додатково, мешканцями було офіційно надісланий лист начальнику департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради Яременко Григорію Івановичу від 15.04.2019р., з проханням посприяти вирішити питання з освітленням прибудинкової території за адресою вул. Герасима Кондратьєва 158/1, 158/2, 158/3, 158/4, 160В.
У майже шестимісячний термін проблема не вирішена, прибудинкова територія знаходиться в суцільній темряві, за цей час зловмисниками скоєно крадіжки особистого майна жителів.
Освітлення й надалі відсутнє, мешканці п’яти десятиповерхових будинків, а це 377 квартир, змушені забирати дітей із закладів дошкільної освіти №3, №5 та Сумської спеціалізованої школи №1 ім. В. Стрельченка, освітлення на території якої теж відсутнє, у темряві, не кажучи про неможливість вечірніх прогулянок.
Враховуючи вищенаведене, просимо Вас посприяти у вирішенні проблеми освітлення прибудинкової території, адже це, насамперед, елемент безпечного проживання в рідному місті та безпосередня якість і комфорт життя мешканців.

Повідомляємо, що електронна петиція, розміщена на порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/1954), щодо освітлення території навколо будинків 158/1,158/2,158/3,158/4,160в, розглянута департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради.
Виділення додаткових коштів на даний час для задоволення даної петиції неможливе. Станом на 01.08.2019 року сума недовиконання надходжень до загального фонду міського бюджету пропорційно 1/12 становить 89,2 млн гривень (-8,2%).
Департаментом інфраструктури буде надана пропозиція для вирішення питання освітлення території навколо будинків 158/1,158/2,158/3,158/4,160в в плани на наступний бюджетний рік. Додатково надіслано звернення до Комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення "Міськсвітло" Сумської міської ради з проханням розрахунку вартості задоволення потреб згідно даної петиції.