+ ще 192 громади!

Стоп паркану на Набережній

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

В центрі міста, на Набережній р. Стрілки збираються зводити паркан, отже перевізники Суми- Київ вимушені будуть звідти переїхати. Всі знають та розуміють , чому там така кількість автобусів стоїть зараз, адже про «війну» між сумськими та київськими перевізниками писали всі ЗМІ! До того часу ,як з'явилися київські, там стояла одна машина і нікому не заважала!
Відправляти маршрутки з автовокзалів не зручно для пасажирів, адже в нічний час автовокзали не працюють ,в ранковий та вечірній час туди неможливо дістатися.
На Набережній р. Стрілки дуже зручно тим, що тут же є можливість випити кави, поїсти, скористатися туалетом, так само в кроковій доступності зупинки громадського транспорту в будь-який кінець міста. Пропоную зобов'язати перевізників скоротити кількість машин до однієї (та, яка відправляється в рейс) і залишити один проліт для посадки пасажирів. Ми звикли, нам, жителям міста Суми це зручно. Просимо врахувати та прислухатися до думки містян.
Прошу підтримати !

За результатами розгляду електронної петиції «Стоп паркану на Набережній» повідомляємо наступне відповідно до переліку порушених питань.
Так, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Відповідно до вимог законодавства про автомобільний транспорт органи місцевого самоврядування формують мережу міських автобусних маршрутів загального користування і здійснюють у межах своїх повноважень контроль за дотриманням законодавства у сфері автомобільного транспорту на відповідній території, є організаторами перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування. Слід врахувати, що в розумінні ст. 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» автобусний маршрут загального користування - автобусний маршрут, на якому здійснюють регулярні пасажирські перевезення. Таким чином, органи місцевого самоврядування є організаторами регулярних пасажирських перевезень в межах території, на яку поширюються повноваження цих органів. У цьому контексті необхідно зазначити, що виконавчий комітет Сумської міської ради є організатором регулярних пасажирських перевезень (на міських автобусних маршрутах загального користування) в межах території міста.
На сьогодні перевезення до Києва з місцем відправлення поза межами офіційних автостанцій здійснюються у режимі нерегулярних пасажирських перевезень. Зважаючи на викладене інформуємо, що організація нерегулярних пасажирських перевезень не належить до повноважень міської влади.
Водночас для вирішення питання впорядкування місць відправлення автобусів, що здійснюють нерегулярні міжміські перевезення, з метою забезпечення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, а також захисту життя та здоров’я громадян, відповідно до вимог ст. 27 Закону України «Про дорожній рух», міською владою прийнято рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 08.10.2019 № 561 «Про затвердження Проектів організації дорожнього руху м. Суми». Відповідно до прийнятого виконавчим комітетом Сумської міської ради рішення було затверджено проект щодо обмеження стоянки автотранспорту в районі заїзду до будинку №10 по вул. Набережна р. Стрілки. На сьогодні згідно із затвердженим проектом щодо обмеження стоянки департаментом інфраструктури міста вжито наступний захід: по вул. Набережна р. Стрілки в районі заїзду між будівлями № 8 та № 10 в бік перехрестя «вул. Набережна р. Стрілки – вул. Іллінська – Покровська площа» встановлено металевий паркан. Окрім того, відповідно до проекту найближчим часом планується встановлення по вул. Набережна р. Стрілки заборонного дорожнього знаку 3.35 «Стоянку заборонено». Принагідно слід зазначити, що згідно із ч.1 ст. 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» акти виконавчого комітету міської ради, прийняті в межах наданих їм повноважень, є обов'язковими для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території. Також необхідно вказати, що питання заборони чи обмеження стоянки автотранспорту по вул. Набережна р. Стрілки неодноразово порушувалося з боку громади міста, зокрема, висвітлено в електронній петиції «Перенесення місця стоянки міжміських маршруток з вул. Набережна р. Стрілки» (автор Бондаренко О.М.).
Таким чином, вирішення порушених у Вашій петиції питань здійснюється в частині наданих міській владі повноважень, що закріплені на законодавчому рівні.

Петицію підписали 272 особи з 250 необхідних.