Місто потопає в багні — потрібні машини для прибирання піску та пилу з доріг

Всі дороги Сум — болото, тротуарами не пройти. Часто шар піску та пилу майже повністю закриває одну з трьох смуг руху. Влітку все це піднімається в повітря і потрапляє нам у легені.

Цей бруд до сих пір прибирають комунальники з лопатами і лише влітку. Бригади з 4-8 людей, трактора та самоскида рухаються зі швидкістю равлика і не встигають прибирати місто впродовж літнього сезону. Крім того, враховуючи зарплати цих людей та кошти на техніку, такий спосіб прибирання є викиданням грошей на вітер. Іноді “прибирання” зводиться до того, що трактор зі щітками просто підіймає бруд у повітря.

Потрібно:

1. Негайно закупити великогабаритні машини-пилососи для прибирання автомобільних доріг, та невеликі машини-пилососи для прибирання другорядних доріг та пішохідних зон.

2. Активно сіяти траву на газонах, щоб зменшити площу відкритого грунту, що видувається та вимивається, потрапляючи на дороги і тротуари.

3. Боротися з паркуванням на газонах, яке призводить до знищення трави і забруднення доріг багном з газонів.

Дата створення:

Станом на 23 лютого петицію підписали 220 осіб з 250 необхідних.