Створити транспортну мережу велодоріжок!

Звертаюся до вас із проханням,аби зробити наше місто більш пристосованим для велосипедистів та посприяти покращенню екологічної ситуації,створивши повноцінну мережу велодоріжок!У цьому проекті я бачу тільки одні плюси!Реалізація цієї ідеї допоже людям пересісти на екологічний транспорт(що зараз дуже популярно у Європі).У нашому місті досить багато людей,які люблять активно проводити свій час,але через відсутність велодоріжок, вимушені відмовляти собі у цьому задоволенні або ж на свій ризик їдуть прямо по проїзній частині.Приділивши увагу цій ідеї,можна посприяти зменшенню автомобільних вихлопів,що створюють парниковий ефект, у результаті якого, ми маємо різкий стрибок температур(що і зраз помітно,бо +2 взимку-це не є нормально) Давайте розпочнемо зміни на краще зі свого міста!Буду дуже вдячна ,якщо ви не тільки розглянете,а й реалізуєте цей проект!

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Створити транспортну мережу велодоріжок!", розміщеної на веб-порталі "Єдина система місцевих петицій" (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2173), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що мешканці пропонують зробити місто Суми більш пристосованим для велосипедистів шляхом створення повноцінної мережі велодоріжок.
Повідомляємо, що в рамках Комплексної цільової програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Суми на замовлення Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради за період 2017-2018 рр. в межах виділеного фінансування було виконано роботи по капітальному ремонту тротуарів з улаштуванням велодоріжок.
Разом з тим, на жаль, необхідно зазначити, що інфраструктура для руху велосипедистів у місті Суми практично відсутня. Загальна протяжність обладнаних велосипедних доріжок складає 5,65 км.
Додатково повідомляємо, що у місті функціонує ряд громадських організацій, що популяризують розвиток велосипедного руху. Так, ГО "Федерація велосипедного спорту Сумської області" разом з любителями велосипедного спорту на початку 2020 року було подано електронну петицію "Створення велосипедної траси у парку "Казка". Вказану петицію підписало 290 осіб з 250 необхідних.
Відповідно до рішення Сумської міської ради від 24.12.2019 №6248-МР "Про бюджет Сумської міської об'єднаної територіальної громади на 2020 рік" для Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради передбачені видатки на Реконструкцію дитячого парку "Казка" в м. Суми (ескізний проєкт). Під час виконання вищезазначених робіт Департаментом інфраструктури міста Сумської міської ради спільно з проєктною організацією буде розглянуто пропозицію зі створення велосипедної траси в дитячому парку "Казка"

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.