Організація кімнат матері та дитини в громадських просторах

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Нашому місту не вистачає багато чого, щоб вважатися комфортним для життя. Особливо гостро недоліки, навіть можна сказати відсутність, інфраструктури відчувають на собі маломобільні верстви населення (люди з інвалідністю, велосипедисти, батьки маленьких дітей).

Невід'ємним елементом міської інфраструктури, який зробив би батьківство у місті значно комфортнішим, має бути "кімната матері та дитини". Вони мають розташовуватися в громадських просторах (парках, скверах, середмісті і т.д.).
Наразі відсутність таких кімнат значно обмежує можливість пересуватися батькам з малими дітьми по місту, а також тривалість таких прогулянок (а як кажуть педіатри, прогулянки дуже корисні для дитини). Дуже багато матерів не виходять з дитиною за межі двору, щоб мати змогу швидко повернутися додому у разі необхідності. Якщо хтось ще не знає, або вже не пам'ятає, то грудне дитя необхідно годувати груддю або теплою сумішшю, дуже часто змінювати підгузки. Наразі це неможливо зробити ГІДНО ні в одному парку, сквері та іншому громадському місці. Дитина 2-6 років ще потребує допомоги дорослого у туалеті. Перед їх батькам постає дилема: матері вести сина до чоловічого чи до жіночого туалету, татові вести дочку до чоловічого чи до жіночого... Врешті-решт, ведуть у кущі. У холодну пору року ця проблема стає ще більш актуальною: жінка, якій доведеться годувати на вулиці, та дитина, яку повели для справляння потреби у кущі, ризикують своїм здоров'ям. Підгузок змінити взагалі неможливо.
Організація "кімнат матері та дитини" є елементарною потребою та додатковим стимулом для батьків жити повноцінним соціальним життям. Також вони сприяють ідеї грудного вигодовування, адже багато матерів не готові годувати груддю публічно.

Враховуючи все вищевикладене, пропоную:

1. організувати "кімнати матері та дитини" в усіх парках та скверах міста при цьому забезпечити наступне:
- доступний заїзд дитячого візочка;
- зручне та безпечне місце для зберігання дитячого візочка;
та наявність наступного:
- сповивального столика;
- кушетки;
- унітаза;
- умивальника з холодною та гарячою водою;
- урни;
- рідкого мила;
- паперового рушника;
- засобом для розігріву пляшечок;
- зручними кріслами для годування,
в яких батьки змогли б з ГІДНІСТЮ провести мінімальні гігієнічні процедури:
- перевдягти;
- перепелинати;
- погодувати маля;
- зводити до туалету.

2. Забезпечити функціонування цих "кімнат" протягом усього року.

3. назвати такі кімнати "кімнатами батьків та дитини". Так, так. Саме "БАТЬКІВ та дитини", тому що доглядають дітей не лише матусі, а й татусі.

Прошу підтримати дану петицію усіх небайдужих.

Дата створення:

Станом на 4 квітня петицію підписали 176 осіб з 250 необхідних.