ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Щодо відкриття територіально доступного Сервісного центру з надання послуг КП "Міськводоканал" СМР в центрі міста до кінця 2020 року. Минуло вже 5 років із моменту офіційних заяв в масмедіа щодо його створення, але наразі питання залишається невирішеним, у той час як за останній рік сумчани відчули безліч переваг в отриманні якісних послуг на сучасному рівні з мінімальною втратою часу через відкриття в місті 2-х додаткових центрів з надання адміністративних послуг, Сервісного центру ПАТ "Сумиобленерго", Сервісного центру з питань Песійного фонду України в Сумській області. Давно має сенс надати можливість містянам отримувати в комфортних умовах якісне сервісне обслуговування від водопостачального підприємства-монополіста в місті. Затягування на роки відкриття Сервісного центру водоканалу є незрозумілим, неприйнятним і обурливим для мешканців міста.

За результатами розгляду Вашої електронної петиції "Щодо відкриття територіально доступного Сервісного центру з надання послуг КП "Міськводоканал" Сумської міської ради в центрі міста до кінця 2020 року, розміщеної на веб-порталі (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2203), повідомляємо наступне.
З електронної петиції вбачається, що Ви пропонуєте відкрити територіально доступний Сервісний центр з надання послуг КП "Міськводоканал" Сумської міської ради в центрі міста до кінця 2020 року.
Рішенням Сумської міської ради від 25 жовтня 2017 року № 2697-МР "Про передачу в користування та на баланс комунальному підприємству «Міськводоканал» Сумської міської ради майна комунальної власності територіальної громади міста Суми" передане в користування нежитлове приміщення за адресою: вул. Воскресенська, 15 загальною площею 136 кв.м для сервісного центру.
За результатами обстеження вищезазначеного приміщення встановлено, що для експлуатації даного приміщення та передачі його в оренду (безоплатне користування) необхідно виконати капітальний ремонт внутрішніх приміщень та зовнішнього фасаду будівлі. В приміщенні відсутні внутрішні комунікації: водопостачання, опалення, електропостачання, телефонний зв'язок. За інформацією КП "Міськводоканал" Сумської міської ради, для капітального ремонту даного нежитлового приміщення необхідно орієнтовно 3 000 000,00 грн.
В зв'язку з обмеженим фінансуванням, бюджетом Сумської міської об'єднаної територіальної громади на 2020 рік по Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, як головного розпорядника бюджетних коштів, вільні залишки відсутні. Для забезпечення потреб мешканців міста передбачені тільки першочергові об'єкти інфраструктури, житлово-комунального господарства та інші. На жаль, видатки на ремонт сервісного центр з надання послуг КП "Міськводоканал" Сумської міської ради по вул. Воскресенська, 15 в м. Суми, не передбачені.