оновлення фасадів домів центральних вулиць

Прошу переглянути можливість оновлення (реставрування, покраска) фасадів домів на центральних вулицях міста. Як приклад вул.Петропавлівська - майже всі будівлі старі і лише псують вигляд міста. Фарба і штукатурка обсипаються. Вигляд у більшості будівель в центрі міста ганебний. Прошу прийняти рішення по данному питанню.

Кудріну Олексію Євгеновичу
voenlex@inbox.ru

Інформуємо, що Ваша електронна петиція стосовно оновлення (реставрування, фарбування) фасадів будівель, розташованих на центральних вулицях міста, що була розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій», прийнята для розгляду та подальшого реагування.

З метою організації системної роботи в цьому напрямку управлінням архітектури та містобудування Сумської міської ради розроблено проект розпорядження міського голови «Про організаційні заходи щодо оновлення (реставрації) фасадів пам’яток архітектури та історичних будівель центру міста Суми», який на цей час знаходиться на узгоджені в профільних структурних підрозділах.

Завданням розпорядження є проведення аналізу стану опорядження фасадів пам’яток та значних історичних будівель, розташованих в центральній частині м. Суми, з подальшим розробленням відповідної міської цільової програми, яка має фінансуватися за рахунок дольової співучасті місцевого бюджету та коштів власників (користувачів) історичних будівель та приміщень.

Міський голова О.М. Лисенко