Медичне обстеження водіїв сумських маршруток

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У примусовому порядку змусити УСІХ водіїв сумських маршруток пройти психічне і наркологічне обстеження, аби виявити їх пригодність працювати водіями!!! Уже набридло таке неадекватне ставлення до пасажирів. Якщо психічно неврівноважений, то нічого працювати на такій роботі. Це вже край! Водій п'є каву, курить цигарку, розмовляє по телефону, дає здачу і при цьому несеться з перевищенням швидкості, бо не дай Боже конкуруючий маршрут дожене!!! А коли від відія відверто несе перегаром!! Люди ніжніше дрова возять!

За результатами розгляду електронної петиції «Медичне обстеження водіїв Сумських маршруток»» інформуємо про наступне.
Повідомляємо, що проведення медичного огляду водіїв пасажирського транспорту регулюється «Положенням про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів» (далі Положення), затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерством внутрішніх справ України від 31.01.2013 № 65/80.
Зокрема, п.1.3. Положення встановлено: «Водії, які виконують роботи з перевезення пасажирів та вантажів, підлягають періодичному медичному огляду один раз на рік», що враховує їх психичне та наркологічне обстеження. Позачерговому медичному огляду (п. 1.5. Положення) підлягають водії транспортних засобів перевізника за направленням власника або посадової особи, що відповідає за експлуатацію транспортних засобів перевізника, за інформацією медичного працівника про стале погіршення стану здоров'я водія, що перешкоджає безпечному керуванню транспортним засобом, а також на вимогу та/або за рішенням уповноваженої посадової особи Державтоінспекції (на сьогодні національної поліції) за наявності підстав. Окрім того зазначимо що, водії, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів, проходять щозмінний передрейсовий та післярейсовий медичний огляд.
З огляду на викладене вище та враховуючи ст. 19 Конституції України, органи місцевого самоврядування не мають повноважень та підстав для примусового обстеження водіїв пасажирського транспорту.