Про встановлення світлофора на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні

Із завершенням будівництва нових житлових будинків по вулиці Герасима Кондратьєва 154/1та 154/2 та відкриття супермаркету«АТБ» за адресою вул. Г. Кондратьєва 181 помітно пожвавішав рух транспорту на перехресті вулиці Герасима Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні, що є зрозумілим та логічним. Проте, рух на даному перехресті залишається нерегульованим: перехрестя обладнане лише пішохідними переходами. За останній час на цьому перехресті, а саме на пішохідному переході від зупинки «Анрарний університет» до супермаркету«АТБ», відбулося декілька ДТП з серйозними наслідками, а одна з них закінчилася загибеллю людини у 2014 р. 02.06.2016 року у ДТП потрапила 11-річна дитина на цьому перехресті, причому збили її при двійному обгоні на тому ж пішохідному переході.
Виникає необхідність забезпечити належний рівень безпеки дітей-мешканців, які відвідують школу №1 та дитячий садок №5, дітей, що приїздять на лікування до обласної дитячої стоматологічної лікарні, студентів, які навчаються у Сумському державному аграрному університеті , шляхом встановлення світлофора на даному перехресті.
Інтенсивність руху на зазначеній ділянці дороги, можливо, й не досягає визначеного п.7.10 ДСТУ 4092-2002 рівня, проте даний пункт передбачає умови, при яких світлофори встановлюються в обов'язковому порядку, проте аж ніяк не забороняє їх облаштовувати за потреби при інших умовах (зокрема, на вимогу мешканців).
Враховуючи зазначене вище, переконливо просимо облаштувати регулювання руху на перехресті вулиці Г. Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні, шляхом встановлення світлофорного об'єкту.
Безпека наших дітей - це найважливіше!

Кущенко О.В.

Ваше звернення до міського голови стосовно електронної петиції щодо встановлення світлофорного об’єкта на перехресті вулиць Г.Кондратьєва та поворотом на вулицю Лебединська, біля Обласної дитячої стоматологічної лікарні в межах повноважень управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради опрацьовано.

Повідомляємо, що згідно з інформацією проведеного аналізу Управління патрульної служби м. Суми не заперечує щодо встановлення світлофорного об’єкта по вул. Г.Кондратьєва, 181.

У зв’язку з тим, що титульним списком кошти на встановлення світлофору за даною адресою на 2016 рік не передбачено, управління звернулося до планово-бюджетної комісії та комісії по ЖКГ з проханням включити даний світлофор до титульного списку.

Таким чином, згідно з протоколом №24 засідання планово-бюджетної комісії від 21 липня 2016 року, було підтримано питання виділення 600 000 грн. на виконання комплексу робіт по будівництву світлофору на пішохідному переході в районі Сумської обласної дитячої клінічної поліклініки по вул. Г. Кондратьєва, 179 у бюджеті 2017 року.

Петицію підписали 251 особа з 250 необхідних.